Klod Puel (Reuters)
Klod Puel (Reuters)

Navijači u oktobru tražili Puelovu ostavku, uprava Sent Etjena shvatila dva meseca kasnije

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 17:26

Klub sa stadiona Žofroa Gišar sporazumno raskinuo saradnju sa francuskim stručnjakom

Na niskim je granama Sent Etjen, klub koji uz Pari Sen Žermen može da se pohvali sa deset titula prvaka Francuske. Posle 18. kola Lige 1 zakucan je za dno tabele sa svega 12 bodova, a uprava je konačno shvatila da Klod Puel nije čovek sposoban da postojeći tim zadrži u francuksoj eliti. Stoga je usledio sporazumni raskid saradnje.

Bilo je pitanje vremena kada će Puel napustiti kormilo kluba koji neće još dugo imati epitet najtrofejnijeg u Francuskoj. Mirisalo je na otkaz i krajem oktobra kada su mu pred meč sa Anžeom navijači Zelenih poručili da ima 24 sata da napusti klub, a kada njihovo "naređenje" nije uslišeno, napravili su haos na stadionu Žofora Gišar. Stuštili su se na teren, napravili zavesu dimnim bombama i odložili početak meča za sat vremena.

Izabrane vesti

Od tog momenta, francuski stručnjak je izdržao još pedesetak dana na klupi kluba koji je sezonu otvorio sa 12 uzastopnih mečeva bez pobede. Baš posle pomenutog duela sa Anžeom, Sveci su u naredna tri meča osvojili čak sedam bodova, savladali rivale iz donjeg dela tabele Klermon i Trou, ali posle serije od četiri poraza uz čak 11 primljenih i samo jedan postignut gol, bilo je jasno da je vreme za rastanak.

"Sent Etjen i gospodin Klod Puel su zajedno doneli odluku o raskidu ugovora i tako je okončan mandat koji je počeo četvrtog oktobra 2019. Klub se zahvaljuje gospodinu Puelu na obavljenom poslu u periodu od dve godine u posebno delikatnom zdravstvenom i ekonomskom kontekstu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", stoji u zvaničnom saopštenju kluba.

U prvoj sezoni na klupi Zelenih u koju je uplivao kao čovek za gašenje požara i uspeo da sačuva Sent Etjen u eliti (17. pozicija). U narednoj je napravljen skok na 11. poziciju, a u ovoj sezoni se očekivalo da sa osmim najskupljim igračkim kadrom u prvenstvu ipak pokaže da je kandidat za gornji deo tabele. Ipak, jasno je da će se do kraja sezone velikan boriti za opsatanak, izvesno sa Paskalom Duprazom, čovekom koji je poslednje dve sezone predvodio Kaen.


tagovi

Klod PuelSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara