Dodi Lukebakio slavi gol sa saigračima (©Reuters)
Dodi Lukebakio slavi gol sa saigračima (©Reuters)

Navike se teško menjaju, a berlinska Stara dama ih polako koriguje

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 11:25

Bundesliga: Herta dočekuje Hofenhajm u 8. kolu sa cilje da nastavi niz bez neuspeha

Navike se teško menjaju, ali Stara dama ih postepeno koriguje. Jedva spasena Herta uspela je da pobedi samo u jednoj od prvih sedam bundesligaških utakmica na početku sezone. Poslednji put kada je imala tako malo radosti iz uvodnih sedam duela, ispala je iz lige u kampanji 2009/2010. Nedavno je, međutim, viđen uzlazni trend. Herta je neporažena u tri uzastopne prvenstvene utakmice, zabeleživši pobedu i dva remija.

Ipak, sve samo ne lako je nastaviti niz bez neuspeha u sukobu sa Hofenhajmom. Na kraju krajeva, tim iz Baden-Virtemberga stiže na Olimpijski stadion u Berlin sa lošim skorom na strani. TSG je pobedio samo u jednoj od poslednjih sedam prvoligaških gostovanja u sezoni - jedan remi, pet poraza. Shodno tome, pobeda domaćina nije isključena.

Izabrane vesti

Na kraju još jedne veoma komplikovane sezone 2021/2022, Herta se spasila ispadanja iz lige. To znači da "Big City Club", koji poslednjih godina ima ambiciju da ponovo bude internacionalno angažovan, desetu godinu zaredom ostaje u Bundesligi.

Činjenica da mnogi stari problemi i dalje postoje bila je jasna od samog početka, čak i kod Sandra Švarca, naslednika Feliksa Magata. Stara dama nije uspela da eliminiše drugoligaša Braunšvajg u DFB kupu, a zatim je uzela samo jedan od 12 mogućih bodova iz prve četiri prvenstvene utakmice.

15.30: (2,85) Herta (3,50) Hofenhajm (2,55)

Međutim, pobedom u gostima u Augzburgu 2:0, Herta je prekinula sušan period. Sve u svemu, Berlinci su čak imali zadovoljavajući septembar u kojem nijednom na tri prvenstvene utakmice nisu poraženi. Prestonički klub želi da se na ovo nadoveže u oktobru i nastavi seriju. Herta je stacionirana na 14. mestu sa šest bodova, uz meč manje sa Hofom, posle kojeg može da se dokopa 12. pozicije.

Između ostalog, Belinci čekaju prvu pobedu kod kuće u sezoni, a na Olipijskom stadionu nije nimalo efikasna sa samo tri postignuta gola. Ovaj podatak čini Hertu petom najslabijom ofanzivom kod kuće u Bundesligi.

Hofenhajm je u Bundesligi bez prekida zastupljen od 2008. godine, a posle dve mešovite sezone, obeležene sa dosta pehova sa povredama igrača, koje su završene na sredini tabele, u novoj kampanji se od njega očekuje da ponovo dođe do napada na prvih šest.

Sastav iz Zinshajma je trenutno na putu ka Evropu, pošto je pod novim trenerom Andreom Brajtenrajterom slavio u četiri od sedam ligaških utakmica i sa 13 sakupljenih bodova ima najbolji početak u poslednjih pet godina.

Međutim, učinak u gostima nije bio baš ubedljiv. Tokom sezona, TSG je pobedio samo u jednoj od sedam poslednjih prvenstvenih utakmica van kuće. Otuda je Hof napravio velike planove za gostovanje na Olimpijskom stadionu, gde je poražen samo jednom na šest duela, i to u martu (0:3). U 11 od 13 proteklih ligaških utakmica protiv Berlinera, Hofenhajm je uvek dao makar jedan gol.

Interesantno, ekipa iz Zinshajma nema solistu. Ukupno 12 postignutih golova raspoređeno je na čak devet imena, a nijedan igrač nije postigao više od dva pogotka. Međutim, upravo ta svestranost čini TSG teškim.

Švarc neće moći da koristi Boetijusa, Gehtera i Nsonu, a Brajtenrajter na raspolaganju nema Bebuu, Bičakčića i Hubnera, dok je Skov pod znakom pitanja.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak

Bajern - Leverkuzen 4:0 (3:0)

/Sane 3, Musijala 17, Mane 39, Miler 84/

Subota

Ajntraht - Union Berlin 2:0 (2:0)

/Gece 12, Lindstrom 42/

Frajburg - Majnc 2:1 (2:0)

/Gregorič 3, Kjereh 37 - Martin 52/

Keln - Dortmund 3:2 (0:1)

/Kajnc 53, Tiges 56, Ljubičić 71 - Brandt 31, Šmic 78pen/

Lajpcig - Bohum 4:0 (2:0)

/Verner 15, 53, Nkunku 23pen, 85/

Volfzburg - Štutgart3:2 (2:2)

/Marmuš 23, Arnold 38, Gerhart 90+1 - Žirasi 22, Mavropanos 45+1/

Verder - Menhengladbah 5:1 (4:0)

/Fulkrug 5, 13, Dukš 8, Bansebaini 37 - Tiram 63/

Nedelja

15.30: (2,85) Herta (3,50) Hofenhajm (2,55)

17.30: (2,05) Šalke (3,50) Augzburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHertaHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara