Ne izvodi se tako penal protiv Zomera, Žoržinjo kriv zbog prosutih bodova prvaka Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 23:02

Svetski rekord od 36. mečeva bez poraza ostau u senci remija u Bazelu - 0:0

Italija je vezala i drugi remi u ovom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Za to je glavni krivac bio Žoržinjo, koji je nonšalantno izveo jedanaesterac u 53. minutu, pa je Jan Zomer sprečio poraz svoje selekcije i sačuvao joj nade za direktan plasman na Mundijal u Kataru - 0:0.

Taj detalj potpuno je bacio u senku obaranje svetskog rekorda od strane aktuelnog prvaka Evrope, koji je večeras vezao 36. meč bez poraza i tako nadmašio učinke Španije i Brazila. Selekcija Roberta Mančinija je sebi zakomplikovala situaciju u grupi C, pošto ima četiri boda više od večerašnjeg protivnika, ali i dve utakmice više, pa joj je prvo mesto u ovom trenuku ozbiljno ugroženo.

Izabrane vesti

Italijane je taj trenutak potpuno poremetio, doživeli su psihološki udarac i počeli da posustaju, pa je završnica meča protekla u pritisku domaćeg tima, koji nije uspeo da savlada Đanluiđija Donarumu iz nekoliko opasnih sitaucija. Ipak, teško je reći da Švajcarci imaju za čim da žale, jer su Italijani u prvom poluvremenu bili znatno bolji protivnik.

Azuri nisu uspeli da iskoriste nekoliko odličnih šansi iz prvog dela igre. Najagilniji su bili Lorenco Insinje i Domeniko Berardi, ali je fenomenalni Zomer intervencijama skupljao samopouzdanje i radio na koncentraciji. Jedini ko je uspeo da pripreti sa druge strane bio je Manuel Akanđi, ali je njegov udarac prošao pored Donaruminog gola.

Penal je na početku drugog poluvremena skrivio Rikardo Rodrigez, koji je povukao Berardija u kazenom prostoru, ali je taj propust ispravio fenomenalni čuvar mreže Menhengladbaha.

Španija je ekspresno prebolela neprijatan poraz od Švedske u Solni od pre tri dana, pošto se večeras u Badahozu poigrala sa slabašnom Gruzijom (4:0). Sastav Luisa Enrikea nije imao ni najmanjih problema sa protivnikom, a čitav posao rešio je u prvom poluvremenu, kada je vodio sa ubedljivih 3:0 golovima Hosea Gaje, Karlesa Solera i Ferana Toresa.

Prednost Crvene furije iz senke bio je Markos Ljorente, koji je namestio golove Solera i Toresa. Drugo poluvreme je proteklo u rutinskom odrađivanju posla domaćeg tima. Španci su pustili Gruzine da se malo otvore, a onda su ih kaznili i prebrzog kontranapada u 63. minutu. Fornals se našao u ulozi asistenca, dok je egzekutor bio Pablo Sarabija.


GRUPA B:

*Kosovo - Grčka 1:1 (0:1)

/Murići 90+2 - Duvikas 45+1/

Španija - Gruzija 4:0 (3:0)

/Gaja 14, Soler 25, Tores 41, Sarabija 63/


GRUPA C:

Bugarska - Litvanija 1:0 (0:0)

/Čočev 82/

Švajcarska - Italija 0:0



tagovi

Jan ZomerŽoržinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara