Ne može se igrati fudbal bez Saše Ilića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.03.18. | 17:19

Partizan pobedio u Humskoj posle četiri i po meseca

Sejduba Suma na klupi - Saša Ilić na terenu. Posledično tome daleko bolja, živopisnija, smisenija i igra Partizana prožeta nizom šansi. Na kraju i pobeda nad Radom u meču koji se može posmatrati iz više uglova. Rezultatski, uspeli su crno-beli da se oporave od dva udarca u bradu (Zemun 1:1 i niški Radnički 0:1), igrački, da pokažu kako znaju i mogu bolje nego u većem delu dosadašnje sezone, ali ruku na srce, ovaj trijumf ne bi smeli da glorifikuju, jer je ostvaren protiv drugog najlošijeg tima lige - 3:1.

U almanasima će pisati da su golove za aktuelnog prvaka postigli Zoran Tošić iz slobodnog udraca, Saša Zdjelar veštom reakcijom ispred peterca i Leandre Tavamba rutinirano pred kraj, međutim, svi će se saglasiti da je Parni valjak iz potencijalno novog gliba izvukao Saša Ilić. Najstariji fudbaler Superlige igrao je kao mladić, kao s kraja 90-ih u eri Ljubiše Tumbakovića, delio lopte kao rukom, stvarao šanse saigračima i tu je glavna caka: zar je moguće da je Partizan spao na to da u kritičnom trenutku sezone mora da ga spasava 40-godišnji kapiten?

Izabrane vesti

To je pitanje na koje bi najpre trebalo da odgovori trener Miroslav Đukić i nad kojim bi morao da se zamisli Sejduba Suma, ovog popodneva privilegovan da sa strane gleda kako legendarni vezista „veze“ terenom. Umesto njega.

Ka prvoj pobedi kod kuće još od 22. oktobra - kad je savladana Bačka 3:1 - Partizanje usmerio Zoran Tošić, „kiflom“ iz slobodnog udarca. Bio je to sedmi superligaški gol „sedmice“ crno-belih, dovoljan da se načne satav skromnog kvaliteta i taman kad se očekivalo da „otvaranje“ označi možda i festival pogodaka, domaćin je počeo da promašuje

Nema ko nije imao šansu do kraja prvog poluvremena, pucali su Ožegović, Tavamba, Janković, bek Miletić je i prečku uzdrmao, a pošto je Nemanja Stevanović ili odbio sve pokušaje doskorašnjih klupskih durgova ili mu u tome pomogla odbrana, pa i naklonost Fortune, Rad je izjednačio iz prve prave prilike na meču.

I to idealne. Vladimir Volkov je u završnici prvog dela vešto realizovao jedanaesterac (nije se radovao iz poštovanja prema bivšem klubu) koji je Bojan Ostojić skrivio oborivši Aleksandra Lutovca i taj jedan od retkih akata Građevinara pokazao je koliko je odbrana crno-belih ranjiva. Opet je primila gol. Sedmi put uzastopno u Superligi, a deseti u svim takmičenjima... A mogao je i dva, da Vladimir Stojković desetak minuta pre kraja nije osujetio pokušaj Srđana Ajkovića.

Loše je to.

Igra je, pak, bila bolja nego u sva tri dosadašnja prolećna meča zajedno. Najviše zahvaljujući već pomenutom Saši Iliću. Kapiten je gurao loptu u prostor, pravio višak (džaba za crno-bele kad Ognjen Ožegović nije umeo da iskoristi zicer), pasovima razarao odbranu Rada, a pred kraj njemu svojstvenog izdanja Leandre Tavamba je na njegovu asistenciju "zaključao" utakmicu.

Kamerunac je overio ostanak bodova na Topčiderskom brdu, s tim da se takav scenario mogao naslutiti u 70. minutu. Korner Marka Jankovića njegov nekadašnji saigrač iz OFK Beograda Saša Zdjelar je pretvorio u gol i ostavio ekipu Zorana Milinkovića bez bodova u utakmici u kojoj, ruku na srce, istima nije ni mogla da se nada.

-----------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 26. KOLO

PARTIZAN - RAD 3:1
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Igor Stojiljković
Žuti karton: Ostojić, Cucin, Janković (Partizan), Marinković, Volkov (Rad)

PARTIZAN: Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić (od 46. Mitrović), N. G. Miletić - Zdjelar - Tošić (od 65. Đerlek), Ilić, Janković - Ožegović (od 78. Jevtović), Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Stevanović - Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov - Denić, Petrović (od 86. Bainović) - Lutovac, Marinković (od 78. Karišić), Birmančević (od 72. Ajković) - Veselinović. Trener: Zoran Milinković.

 

Superliga, 26. kolo:

Bačka - Radnik Surdulica 4:2 (2:1)
/Luković 9, 22, Dimitrijević 58, Dodlek 71 - Zlatanović 40, Zlatanović 84/

Borac Čačak - Čukarički 2:2 (1:1)
/Filipović 20, Knežević 69 - Docić 53, Mutrinski 92/

Voždovac - Mladost Lučani 0:0

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Petković 77 - Pavkov 51pen, 76pen, Noma 81/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Matić 11/

Spartak Subotica - Zemun 1:2 (1:0)
/Đuričin 37 - Petković 60, 68/

Partizan  - Rad 3:1 (1:1)
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Eze 73 - Donald 2, Ben 84/

(Foto Star Sport)

PIŠE: Aleksandar JOKSIĆ
FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Saša IlićZoran TošićLeandre TavambaSaša ZdjelarVladimir Volkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara