Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Ne pomaže ni Ramosova panenka, sprečen Seviljin teror! Kraljica neće braniti trofej u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.12.23. | 20:43

Lans spustio rampu andaluškom klubu, ne seli se u omiljeno takmičenje

Dosta je bilo Seviljinog terora u Ligi Evrope! Svi koji će na proleće igrati u drugom po snazi evropskom takmičenju su odahnuli i tapšu Lans po ramenu, svima im je učinio uslugu.

Kraljica neće braniti trofej, neće moći iduće godine do osmog pehara u njenom takmičenju. Snovi Serhija Ramosa o osvajanju evropskog trofeja u povratničkoj sezoni na Ramon Sančes Pishuan završili su na groblju. Još jednom se potvrdilo: Sevilja ne zna da igra fudbal utorkom i sredom u Evropi, četvrtak neće dočekati – 2:1 (0:0)

Izabrane vesti

Andaluški klub maltretirao je suparnike u prethodnih deset godina. Čak pet puta je u tom intervalu osvajao Ligu Evrope, morao je bezgrešni Žoze Murinjo sa Romom da se pokloni timu sa krajnjeg juga Španije. Kada u Sevilja u njenom tajmičenju čini čuda – niko nije iznenađen. To više i nije čudo. Ali, ovoga puta Liga šampiona bila je preveliki zalogaj, toliko veliki da joj je izmaklo i treće mesto.

Evropska odiseja je završena, nije pomogla ni Ramosova panenka! Dao je nadu Sevilji, međutim, i propustio veliku priliku da je pošalje tamo gde pripada, tamo gde se najkomfornije oseća. U dubokoj nadoknadi lansirao je loptu preko prečke, visoko preko gola iz kaznenog prostora pucao je nebo pod oblake.

A, onda je stigla kazna… Adrijan Pedrosa je pogrešio, Fabijan Sotoka izbaio Angela Fulđinija u situaciju jedan na jedan sa Marko Dmitrovićem, a Lansov rezervista označio je kraj Seviljinih nadanja.

Prethodne sezone andaluški klub se digao iz mrtvih, povampirio se u drugom delu sezone. Nizao čak i pobede u španskoj Primeri, gde mu nisu cvetale ruže do praznika. Ove sve isto. Samo dve pobede za pet meseci, zaličilo je da bi to mogla biti preslikana sezona, ali previše trulih kompromisa su u poslednje vreme pravili na Ramon Sančes Pishuanu da bi im se vratilo.

Sreća je okrenula leđa Sevilji.

Arsenal i PSV će ruku pod ruku u nokaut fazu Lige šampiona, mogli su u poslednjem kolu da igraju za svoju dušu, sa spuštenim gardom i navijačima podare dobar fudbal. To su i učinili – 1:1 (0:1). Pala su dva gola, moglo je bar duplo više. Lans se u Francuskoj odbranio od Sevilje, obezbedio mesto u Ligi Evrope i definitivno je živnuo posle sumornog početka sezone. Da je ranije upalio, možda bi mogao i do eliminacione faze u društvu najboljih.

Sijaset dobrih šansi proćerdala je ekipa Dijega Alonsa u Francuskoj. Ivan Rakitić bombardovao je gol Brisa Sambe, najbolji šut uputio je sa ivice kaznenog prostora, tukao je iz prve pod prečku, a Lansov golman sjajno intervenisao. Adrijan Pedrosa uzdrmao je prečku, a pritom u nadoknadi nije uspeo da stigne do lopte i raščisti u akciji kada je Angelo Fulđini zatresao mrežu. Bilo je još loših odluka...

Bubakari Sumare je skrivio jedanaesterac, a Pržemislav Frankovski poslao Marka Dmitrovića, u jednu, a loptu u drugu stranu. Neodbranjivo. Sa druge strane, Bris Samba je skinuo penal, međutim, na nepropisan način. Odbranio je prvi udarac Serhija Ramosa, potom i u nastavku pročitao nameru Ivana Rakitića. Ipak, sve je ponovljeno, jer je sa obe noge izašao sa gol-crte.

Serhio Ramos je panenkom doneo izjednačenje Sevilji, bio je to njegov drugi gol ove sezone, čak 17. u Ligi šampiona, po čemu je pretekao Đerara Pikea i Roberta Karlosa. Malo kome će ostati u sećanju, onaj treći koji nije došao već bi.

Seviljina polusezona za zaborav, PSV-ova za pamćenje. Igra atraktivno pod komandom Petera Boša, koji je konačno osvojio trofej. Pa, makar to bio i Superkup Holandije. Prvi je u Erediviziji i pritom u 15 utakmica ima 15 pobeda! A, na sve to pridodao je prolaz u nokaut fazu Lige šamopiona. I pokazao zube Arsenalu.

Moglo je da prevagne i na stranu tima iz Ajndhovena. Tresao se u nekoliko navrata Filips stadion, podrhtavao je kada je Rikardo Pepi podvalio loptu za Jorbea Vetresena i na taj način poništio prelep gol Edija Enketije. Tresla se i konstrukcija gola koji je branio Aron Ramzdejl, poslednji put kada je zategao Ismael Salibari.

PSV je bio naoštren, neretko i konkretniji od Arsenala. Uputio je više udaraca ka golu, imao i više u okvir, no lako je mogao da ostane i bez jednog boda. Jakub Kivior je konačno dobio šansu da startuje kod Mikela Artete, zatresao je mrežu, međutim, pogodak je poništenj jer je Gabrijel uticao na razvoj situacije.

LIGA ŠAMPIONA – POSLEDNJE KOLO

Utorak

GRUPA B

Lans - Sevilja 2:1 (0:0)

/Frankovski 63pen, Fulđini 90+6 - Ramos 79pen/

PSV - Arsenal 1:1 (0:1)

/Vertesen 50 - Enketija 42/



tagovi

Liga šampionaLiga EvropeSeviljaLansArsenalPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara