©Reuters
©Reuters

Nejmar se još oporavlja od Srbije, upitan i za osminu finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 09:59

Petostruki osvajač svetske krune suočen sa kadrovskim glavoboljama

Činjenica da je Brazil osigurao prvo mesto u Grupi G pre trećeg kola bila je povod Titeu da promeša karte protiv Kameruna. Duel sa afričkim predstavnikom iz te perspektive doneo je priliku da petostruki osvajač svetske krune odmori neke od nosilaca igre što je platio rezultatom (0:1), međutim uprkos svemu kadrovski problemi nisu zaobišli reprezentaciju Brazila, a u primarnom planu je svakako prvo ime ekipe Nejmar.

Ofanzivac Selesaa doživeo je povredu protiv Srbije, i od tada je van takmičarske konkurencije. Usled povrede je propustio utakmice protiv Švajcarske i Kameruna, a kako je na konferenciji za medije otrkio lekar Brazila još nije poznato kada će biti spreman za takmičarske izazove.

Izabrane vesti

"Što se tiče Nejmara i Aleksa Sandra, imamo još 72 sata za sledeću utakmicu, računajmo na vreme koje ide u našu korist. Imamo još mogućnosti i sačekaćemo kako će proteći ovaj period. Još nisu počeli da rade na terenu sa loptom, to očekujemo danas i važno je kakva će biti njihova reakcija na povratak grupnim treninzima", rekao je Rodrigo Lasmar, lekar reprezentacije Brazila.

Prvoplasirani tim Grupe G će na narednom koraku odmeriti snage sa Južnom korejom, a u naredna dva dana predviđeno je da Titeovi izabranici odrade još dva treninga. I dok se definitivna procena za Nejmara i Aleksa Sandra još iščekuje gotovo izvesno je da će se u konkurenciju vratiti Danilo.

"Danilo pokazuje značajan napredak. Odradio je intenzivan posao na terenu, već trenira sa loptom i oporavak teče u željenom ritmu. Očekivanja su da će normalno da trenira sa grupom, da vidimo kako će se osećati. Sve ide dobro i uvereni smo da će biti na raspolaganju za sledeću utakmicu", kazao je Lasmar.

Uz pomenute igrače, sa zdravstvanim problemima tokom utakmice sa Kamerunom suočili su se Aleks Teljes i Gabrijel Žezus.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara