Montela u Adani (©adskulubu)
Montela u Adani (©adskulubu)

Nekad Serija A i Primera, a sada Montela ide u Tursku

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 19:01

Italijan novi trener Adane Demir

Trenerska karijera koja ne ide baš u idealnom smeru. Kada neko počne u Italiji, oproba se u Španiji, a onda završi u Turskoj i to van tri najveća kluba, ne bi se baš moglo reći da mu posao ide od ruke.

A, takav je slučaj sa Vinčencom Montelom, nekadašnjim italijanskim golgeterom, koji pokušava da ime stekne i kao trener. Imao je do sada šanse kakve drugi mogu samo da požele: sedeo je na klupi Katanije, Fjorentine, Milana, Sampdorije, Rome, pa onda španske Sevilje i – nije se proslavio. Za skoro deset godina karijere uspeo je da osvoji jedan Superkup Italije sa Milanom.

Izabrane vesti

Posle godinu i po dana bez posla, od decembra 2019. otkada se razišao sa Fjorentinom, Montela je došao u situaciju da baš i ne može preterano da bira ponude. Poslednja koja mu je stigla na sto bila je od turske Adane Demir i italijanski stručnjak je rekao – da.

Turski klub je zvanično objavio da je Montela novi trener ekipe i da je ugovor potpisan do juna 2023. godine. On je došao na mesto Sameta Ajbabe, koji je dobio otkaz jer nije dobio nijednu utakmicu od prve tri u prvenstvu.

Imaće Montela priliku da u novom klubu radi sa zemljakom Marijom Balotelijem, koji je u julu potpisao za Adanu Demir.



tagovi

Turska 1Adana DemirVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara