Mnogo skupa slika: Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar (©AFP)
Mnogo skupa slika: Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar (©AFP)

Neki novi PSŽ: Nema više noćnih izlazaka i kasnog ustajanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 15:40

Luis Okampos zavodi disciplinu dok čeka da proda Ikardija i Paredesa. Vajnaldum na pragu Rome

Sve same pobede i uverljive igre tokom priprema, istina, protiv nedoraslih protivnika. I mada i novi trener Kristof Galtije otvoreno kaže da Pari Sen Žermen nije ni blizu maksimuma, jer mu još nedostaje takmičarski ritam, ali nekih promena i te kako ima. Prvenstveno onih koji se tiču ponašanja.

Predsednik Naser al Kelaifi je još na kraju prošle sezone rekao da je završena era „šljokica i reflektora“ u Parizu, a onda je to učinio i u svlačionici kada je pred igračima rekao da novi savetnik Luis Kampos ima ponudu podršku Uprave. Suštinski im je poručio: ne pokušavajte da zaobilaznim putem dolazite do šeika Mansura i tako rešavate probleme.

Izabrane vesti

Kampos je odmah krenuo na dela, pa je tako igračima naloženo da svako jutro moraju da doručkuju u klupskom trening centru. Ko zakasni biće poslan kući što znači da će ispadati iz kombinacije za naredne utakmice. Isto važi i za ručak. Noćni izlazsci će takođe biti zabranjeni, pa se čak piše da je Kampos rešen da uvede i patrole po eminentnim pariskim lokalima.

Ko ne bude želeo da se povinuje novim pravilima – nema problema, neće da igra. Isto je rečeno i igračima na koje se ne računa: slobodno ostanite, ali ćete na tribine.

Nijedan igrač ne sme da bude iznad tima“, rekao je i Galtije.

Ovo sve naravno ne znači da uprava želi rat sa svlačionicom. Naprotiv, navodno su i igrači dobro reagovali, jer i oni su svesni da jedo sada ambijent bio pomalo razuzdan. A niko od njih ne želi da im se ponovi Barselona iz 2017, Mančester junajted iz 2019. ili Real Madrid iz 2022. godine. Bolna su to razočaranja bila, a PSŽ želi – evropsku titulu.

Što se samog tima tiče, Kampos još traži napadača – prvi pik Robert Levandovski otišao u Barselonu – te štopera, tu se još nada Interovom Milanu Škrinijaru.

Da bi se to desilo mora prvo i da pronađe kupce za viškove. Žoržinjo Vajnaldum je na pragu odlaska u Romu na pozajmicu sa obaveznim otkupom za 8.000.000 evra (PSŽ će mu plaćati 40 odsto plate), sa Evertonom se priča oko prodaje Idrise Geja, sa Juventusom oko Leandra Paredesa, ali bez konkretnih rezultata. Na ledu su i Mauro Ikardi, Levin Kurzava, Julijan Draksler, Rafinja, Ander Erera, Tilo Kerer... Svi lepo plaćeni, pa se nikom ne žuri da ide.


tagovi

Luis Kampos

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara