Al Kelaifi (©Reuters)
Al Kelaifi (©Reuters)

Kelaifi: Gotovo je sa šljokicama i reflektorima u Parizu; Zidan nije bio opcija, pregovaramo sa Nicom

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.06.22. | 19:46

Al Kelaifi pričao o novom treneru i planovima Parižana, a poslao i odgovor Havijeru Tebasu

Ozbiljni rivali postali su Pari Sen Žermen i Real Madrid poslednjih godina. Ne samo na terenu, već i u borbi za igrače i imidž. Dokle će to trajati i hoće li francuski klub uspeti da se po popularnosti približi španskom, videćemo. Ove sezone je Real osvajanjem Lige šampiona i Primere pokazao zašto je najveći klub Evrope, ali je potom dobio jak udarac odričnim odgovorom Kilijana Mbapea na poziv da dođe Madrid.

Uspeo je PSŽ da zadrži sjajnog napadača i pokazao da ima svoje adute, koji bi značajno ojačali dovođenjem Zinedina Zidana na mesto trenera, ali to se neće dogoditi. Bivši strateg Reala, po rečima Nasera Al Kelaifija, čak i nije bio opcija.

Izabrane vesti

Teško je poverovati da na Parku prinčeva nisu razmišljali o Zidanu, koji je godinu dana bez angažmana, mada se sve više čini da će trofejni strateg (pre toga i igrač) sesti na klupu francuske reprezentacije umesto Didijea Dešana kada prođe Svetsko prvenstvo u Kataru. Što se tiče Pari Sen Žermena, Al Kelaifi trenutno su okupirani pregovorima sa Nicom da pusti Kristofa Galtijea.

"Volim Zidana, bio je sjajan igrač, neverovatna klasa, a izuzetan je i kao trener, što govore tri Lige šampiona koje je osvojio. Ali reći ću vam jedno: nikada nismo pregovarali sa njim, ni direktno ni indirektno. Mnogo klubova ga želi, reprezentacije takođe, ali mi nikada nismo razgovarali sa njim", tvrdi prvi čovek PSŽ-a u intervjuu za Parizijen koji je dao gotovo istovremeno kad i za špansku Marku, s tim da su u razgovoru sa Špancima neke druge teme bile zastupljenije, ali o tome ćemo nešto kasnije u tekstu.

Svestan je Kelaifi da bi Zidan bio velika stvar za klub, ali smatra da njegov dolazak u Pariz trenutno nije realan.

"Izabrali smo drugačiju opciju. Izabrali smo trenera koji će biti najbolji za ono što želimo da uradimo. Lepo je imati najviše ciljeve, ali u ovom trenutku pre svega moramo biti objektivni. Ne želimo više šljokice i svetlost reflektora, gotovo je sa tim. Napravili smo velike stvari proteklih 11 godina, ali svake godine moramo da se zapitamo kako da napredujemo i budemo bolji".

S obzirom na novac koji klub poseduje, deluje da PSŽ može da ostvari sve što zamisli kada je reč o domaćem tržištu, odnosno da dovede kog god igrača ili trenera poželi u Francuskoj. Ipak, Nica ne želi olako da pusti Galtijea.

"Ništa nije gotovo. Imamo skraćenu listu kandidata za trenera, nije tajna da pregovaramo sa Nicom i nadam se da ćemo brzo postići dogovor, ali poštujem taj klub i predsednika Rivera. Svako brani svoje interese", svestan je Kelaifi da će Parižani morati da plate određenu sumu klubu sa Azurne obale. Pominje se da je potrebno 10.000.000 evra da bi Nica pustila Galtijea.

U delu svog velikog intervjua sa prvim čovekom Pari Sen Žermena koji je objavila Marka, u prvom planu, očekivano, bio je Kilijan Mbape. Potvrdio je Naser Al Kelaifi da je Real nudio 180.000.000 evra za brzonogog golgetera.

"Odbio sam 180 miliona prošlog leta od Real Madrida jer sam znao da Kilijan želi da ostane u Parizu. Odlično ga poznajem, znam šta on i njegova porodica žele i da ne padaju pod uticaj novca".

Iako je po završetku sezone delovalo da će Mbape, ipak, put Madrida, mladi napadač ostao je u Pari Sen Žermenu i produžio ugovor do 2025. godine.

"Izabrao je da igra za svoj grad, svoj klub i svoju zemlju, kao i za naš sportski projekat. On samo razmišlja o tome da igra i pobeđuje".

Dotakao se Kelaifi i propalog projekta Superlige Evrope, u koji PSŽ od starta nije želeo da se uključi. Nazvao je tu ideju "mrtvom", a imao je i odgovor za prvog čoveka La Lige, Havijera Tebasa, koji je prijavio Parižane za kršenje finansijskog fer-pleja.

"Ono što radimo, radimo jer znamo da možemo. Nije naš stil da govorimo o drugim ligama, klubovima ili federacijama. Ne držimo predavanja drugima i nećemo dozvoliti da neko nama drži pridike. Svake godine ista stvar, ali mi ćemo nastaviti da gradimo naš projekat", poručio je predsednik Pari Sen Žermena.


tagovi

Naser Al KelaifiPari Sen ŽermenReal MadridZinedin ZidanKilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2022Kristof Galtije

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara