Komentari na vest

Nema više “turista“, ostale su samo sile: Ko osvaja Mundijal?

P

Pobeda je resenje

pre preko 1 godinu

Nadam se da osvaja Argentina mislim da je to zelja svakog neutralnog da Mesi uzme titulu.
U

Usput

pre preko 1 godinu

Svaka čast svima ali sve osim Brazila bi bilo iznenađenje. Igraju ljudi,druga dimenzija.
A

ARGENTINA

pre preko 1 godinu

👌😎
ć

ćirozz

pre preko 1 godinu

Dajte kvote ko ne osvaja,da stavim kuću na engleze
T

Tzar

pre preko 1 godinu

Brazil odigrao najbolje ( ne samo rezultatski, već sve ukupno). Drugi tabor: Engleska, Portugal i Francuzi ( evidentni problemi u odbrani i pored dobre i organizovane igre, odnosi se ovo itekako i na Francuze koji su na svakoj utakmici na sp primili gol i dozvolili jos po koju ozbilljnu priliku za protivnika, takođe su i u ligi nacija bili bušni pre toga); zatim Argentina ( problemi u sredini terena - njima je odbrana zapravo odlična, borbena i motivisana, ali nedostaje kreacije na sredini - Mesi i napadači se mnogo vraćaju po loptu, ali ih onda nema u napadu i stvara se prob. De Paul postao cepač klasičan, ne gleda pas unapred); potom Holandija i Hrvatska - manjak kvaliteta u ofanzivi u odnosu na gore spomenute, ali nije da ga nemaju uopšte i zatim Maroko - veliki manjak kvaliteta u ofanzivi u odnosu na prve favorite, ali fantastična odbrana i posebno bekovi.
S

Sladajac

pre preko 1 godinu

Francuska...
s

srka

pre preko 1 godinu

Ono sinoć što su odigrali Portugalci, bilo je sjajno, arija od fudbala, demonstracija sile! Taktički brilijantno, teknički savršeno i trkački besprekorno. Mora se ipak reći da su baš bili u fulu, igrali su punom snagom. Nisu stali nijednog momenta. Ako je ono sinoć, bilo njihovo najbolje izdanje i ako mogu da nastave tako do kraja, moglo bi svašta da se desi. Mogu slobodno da se zahvale Srbiji za poraz u Lisabonu, jer ih to trglo i uozbiljilo. Pitanje je kako bi izgledali na Mundijalu da im se to nije desilo. Zreli su kao ekipa, igraju lepršavo, uživaju u fudbalu. Ne bih se iznenadio da ih vidimo u finalu. Maroko ne može da im parira, a već je i napravio previše. Nemaju kapacitet da odole Portugalcima. Slična priča je i sa Brazilom, samo što oni još ne igraju punom snagom. Protiv Hrvatske će za nijansu dodati gas, dići će čvrstinu i agresivnost na malo viši nivo, tek toliko koliko će im trebati za pobedu i prolaz dalje. Ova druga dva para, su baš teška za prognozu. Videćemo kako će izgledati taj duel Holandije i Argentine. Holandija igra direktnije, brže, to je njihov stil i ne odustaju od njega. Mada do sada nisu imali ozbiljnog rivala. Čak i ako prodju, a nisu bez šansi, polufinale će im biti krajnji domet. Argentina se baš muči. Dosadna, besomučna dodavanja. To što oni igraju nije tika taka. Tika taka je jedan ili dva dodira i lopta ide saigraču. Oni carine loptu, svaki igrač je bar pet, šest puta pomazi, pa je onda šalje dalje i to svi rade. Opet, imaju Mesija i nikad ne znaš kad će on da proturi neki trik i reši meč. Ipak su zreliji i lukaviji od Holandjana, zato blaga prednost njima, a i šteta bi bilo ne gledati polufinale Brazil-Argentina. Šta reći za duel Francuska-Engleska. Pravi evropski fudbalski klasik. Galski petlovi su pokazali snagu, ne znam da li i maksimum, ili mogu za nijansu jače. Čeka ih ozbiljna, pre svega, trkački gledano, utakmica, a onda i taktički. Na njihovoj strani je iskustvo, a na strani Engleza, mladost, poletnost, energija i želja za dokazivanjem na ovom nivou. Prednost, mala, ipak Francuskoj, jer znaju kako se osvajaju trofeji, ali sa druge strane, Rajs, Foden, Saka i pakleni Belingem. Dečaci za velike domete i snažan otpor Francuskoj.
V

VRANjANAC DS 1989

pre preko 1 godinu

FRANCUSKA ŠAMPION SP
n

nikiniki

pre preko 1 godinu

Napred Argentina
S

Stop Nacionalizmu

pre preko 1 godinu

Znači ako sam dobro razumeo Maroko po vama ima veće šanse da bude svetski prvak nego aktuelni vicešampion... Sramota.
D

Darcom

pre preko 1 godinu

Pa zato što imaju težeg protivnika u 1/4 čija je kvota na osvajanje ubjedljivo najmanja. Kako misliš da kvota na Brazil bude najmanja i istovremeno da se daju Hrvatima veće šanse za osvajanje nego Maroku tj istovremeno i manja kvota?
@

@Darcom

pre preko 1 godinu

Pa evo i Francuska je drugi favorit, pa Engleska nije sedmi. Dakle to su gluposti klasične. Po čemu je Brazil prvi favorit, po pobedi nad boranijom kao što smo mi i Koreja? Sa Švajcarskom se mučili do 80 minuta. Kamerun neću da spominjem. Dakle dobro organizovana reprezentacije ih itekako može zaustaviti. Da li će to biti Hrvati, ne znam, ali daleko od toga da su bez šanse. Uz to, Brazil je od 2002 samo 2014 (kao domaćin) prošao četvrtfinale, da bi tada bili razmontirani i od Nemačke i od Holandije. Sve u svemu ozbiljna bruka, ali ništa ovde kod nas više ne iznenađuje. Bitno da nam posle svi drugi budu krivi.
H

Hammers Srbija

pre preko 1 godinu

Da li stvarno mislis da su Francuzi jaci toliko od Engleza, Brazil i Hrvatska je vec ozbiljna razlika
d

drdrdrd

pre preko 1 godinu

Koliko hrvata na ovom portalu? Pa taj visesampion je bio nadigran od japana i od tog maroka i naravno da je kvota najmanja na njih jer su najmanje pokazali u ovih 8.
D

Darcom

pre preko 1 godinu

Druže, kvota na Hrvatsku protiv Brazila 9,5, kvota na Maroko protiv Portugala 6. A kvota na Engleze protiv Francuza 3. Nije realno da se nekome daju male sanse da prođe 1/4 a da se očekuje da ima velike da osvoji. Nije ni logično. Kvote su zasnovane na vjerovatnići i statistici, kakav nacionalizam. Maroko na kraju krajeva igra bolji turnir nego Hrvati, bolji u grupi bili, izbacili Španiju a ovi Japan.
k

ko je svetski šampion?

pre preko 1 godinu

brazil,brazil
H

Hrvati ce

pre preko 1 godinu

na misice da vrate Brazil na fabricko
D

DžoniRS

pre preko 1 godinu

Do sad su najviše pokazali Brazilci i Francuzi, koji deluju kao reprezentacije koje znaju šta hoće. Portugal i Holandija su iza njih po kvalitetu, ali su jednako organizova ekipe koje mogu da naprave iznenađenje. Argentina može nekako na sreću da se provuče, jer kvalitetom igrača i igara nije u vrhu, ostali nemaju ni promil šanse.
D

DžoniRS

pre preko 1 godinu

Zaboravih Engleze koji su u nivou sa Argentinom.
D

Dusan123321

pre preko 1 godinu

Brazil je kao psg ili siti samo na nivou reprezentacije,uvek su prvi favoriti i nikad nista ne urade,standard
1

1992

pre preko 1 godinu

Nikad ništa? Ubjedljivo najviše titula prvaka svijeta. Šta pričaš ti?
M

Mika iz Trstenika

pre preko 1 godinu

Stvarno nikad nista ne urade samo su pet puta osvojili sp i ti njih da uporedjujes sa ovim klubovima bez istorije
D

Dusan123321

pre preko 1 godinu

Tu sam vas cekao,ti sto su osvojili e to je brazil na nekom visem nivou,ovo nije taj brazil ostalo je samo ime,ovo je skup obicnih luzera,5 titula kad,gde su titule u poslednjih 20 godina???