Navijači Dinama iz Drezdena (©Reuters)
Navijači Dinama iz Drezdena (©Reuters)

Nemačka šizofrenija: Hamburger se "ohladi" van kuće, Dinamovih pet prilika i neporaženi Bilefeld

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.06.20. | 08:37

Velike bitke očekuju se večeras u Cvajti

Gužva na obe strane tabele. Žestoka borba očekuje se u Cvajti u vrhu gde je jedino izvesno da Bilefeld hita ka direktonoj promociji, dok za drugo sigurno mesto i treće koje vodi u baraž vlada pomama između Štutgarta, Hamburgera i Hajdenhajma, dok i Darmštat još misli da može do podviga. Ništa manje šizofreno nije ni u donjem domu, gde čak šest timova strepi. Počev od Dinama iz Drezdena, preko Vehena, Karlsruea, Nirnberga, Sankt Paulija i Osnabrika.

Slede dani odluke, do kraja sezone ostale su još četiri utakmice - fenjeraš Dinamo ima još jednu zaostalu sa liderom - i možda bi baš večerašnji dueli 31. kola mogli da ponude neke odgovore. Tim pre što na teren izlazi upravo tim iz Drezdena, koji je domaćin Hamburgeru (18.30).

Izabrane vesti

Dinamo ima još pet prilika da pokuša da napusti zonu ispadanja, i to je sasvim realan scenario. Nadležnost ekipe Markusa Kaučinskog je da već danas smanji zaostatak od dva boda u odnosu na poziciju koja obezbeđuje baraž. Ipak, zadatak je težak, jer na Rudolf Harbig stadion dolazi rival koji neće, tek tako, da poklanja bodove.

U poslednjih pet domaćih utakmica Dinamo je uspeo da pobedi samo jednom, što očigledno ukazuje da ovom klubu nije lako da igra čak ni na svom terenu. Međutim, tri pobede u prethodnih šest dvoboja svedoče da još ima baruta u redovima žuto-crnih.

Nakon nastavka sezone Hamburger nije još nijednom uspeo da ostvari pobedu na putu. U prethodnih pet gostovanja, tim je postigao osam pogodaka na strani, ali mu to nije bilo dovoljno za više od deset bodova. Generalno, Dinosaurusi se tokom cele sezone, a i šire posmatrano, ne snalaze naročito van kuće. Samo četiri puta su pobedili u gostima na protekla 24 prvenstvena duela, a mahom su remizirali. Ove sezone čak osam puta.

Istorija međusobnih duela, barem ova skorašnja, otkriva da je Hamburger daleko uspešniji. Slavio je na tri minula okršaja u svim takmičenjima, a gol od Dinama nije primio na četiri od pet proteklih dvoboja. Ostaje da vidimo da li sitaucija da se promeni sada kada je Hamburger motivisan da zauzme drugu poziciju i direktno se plasira u Bundesligu, a Dinamo nestrpljiv da se popne na 16. mesto kako bi ostao u Cvajti...

Istovremeno, Sandhauzen je domaćin Bilefeldu. Ove godine Arminija nije pretrpela nijedan poraz, pa nije iznenađujuće što su Plavci Uvea Nojhausa na vrhu tabele sa pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. U 31. kolu Arminija će ponovo pokušati da osvoji bodove na strani protiv Sandhauzena, koji se sjajnim rezultatima poslednjih sedmica gotovo osigurao od ispadanja.

Momci Uvea Košinata su u veoma dobroj formi za jednu prosečnu ekipu. Tri vezane pobede, odnosno osvojenih 10 od 12 mogućih bodova na četiri prethodna meča izdigli su Sandhauzen od najugroženijih, pa mu je do kraja preostalo da zadrži devet bodova više od Karlsruea koji je na poziciji koja vodi u plej-aut. Danas ga čega težak zadatak, jer lider opravdava svoj status i to naročito čini u gostima, gde je tokom sezone sakupio više bodova.

CVAJTA - 31. KOLO

Petak

18.30: (5,60) Dinamo Drezden (4,00) Hamburger (1,60)

18.30: (3,15) Sandhauzen (3,30) Bilefeld (2,30)

Subota

13.00: (1,85) Hajdenhajm (3,60) Jan Regenzburg (4,30)

13.00: (1,95) Holštajn Kil (3,60) Vehen (3,80)

13.00: (1,95) Nirnberg (3,50) Grojter (3,90)

13.00: (2,70) Osnabrik (3,15) Bohum (2,70)

Nedelja

13.30: (2,80) Darmštat (2,95) Hanover (2,80)

13.30: (4,30) Karlsrue (3,60) Štutgart (1,85)

13.30: (2,00) Sankt Pauli (3,45) Aue (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaBilefeldDinamo DrezdenHamburger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara