Nemački klub prodao 72.000 ulaznica za utakmicu bez publike?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.12.20. | 23:53

Navijači Dinama spadaju u najvernije u Evropi, ponovo su to dokazali...

Nemački trećeligaš Dinamo iz Drezdena saopštio je večeras da je oborio rekord po broju prodatih ulaznica za jednu utakmicu. Za jučerašnji meč DFB kupa protiv drugoligaša Darmštata navijači ovog istočnonemačkog kluba kupili su čak 72.112 karata. Da sve bude bizarnije radi se o susretu koji je igran bez prisustva publike usled mera za sprečavanje koronavirusa.

Navijači drezdenskog kluba poznati su kao izuzetno verni (na gostovanja putuju po čitavoj zemlji i neretko ih na velikim stadionima bude i po 25-30 hiljada), a ovo je bio vid pomoći klubu koji se našao u velikim finansijskim problemima pošto je navijačima zabranjeno prisustvo na utakmicama. Dinamo budžet puni u najvećoj meri prodajom ulaznica i pandemija ga je uzdrmala do temelja.

Izabrane vesti

Nemački mediji navode da je uprava odredila cenu karte od pet evra, što će reći da je Dinamo od ovog meča inkasirao nešto više od 360.000 evra. Da sve bude još čudnije stadion u Drezdenu prima duplo manje gledalaca od broja prodatih ulaznica...

Dinamo je ispao iz kupa pošto je poražen od Darmštata sa 0:3.

Ovo nije jedinstven slučaj u Nemačkoj da navijači pomažu klubove za koje navijaju. Trećeligaš Irdingen je letos prodavao ulaznice za izmišljenu, virtuelnu utakmicu, a Borusija iz Menhengladbaha ponudila je navijačima priliku da kupe prostor na tribinama za svoje fotografije.

Obe akcije bile su izuzetno uspešne, baš kao i ova Dinamova.


tagovi

Bundesliga 2CvajtaDinamo Drezden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara