Milić slavi gol Partizanu (© MN Press)
Milić slavi gol Partizanu (© MN Press)

Nemanja Milić: Do kraja kao u Humskoj - bez straha! Golovi koje sam dao Partizanu imaju posebnu draž

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.02.23. | 08:00

„Lep je osećaj ponovo dati gol crno-belima, na neki način i pomoći Zvezdi, ali sad mi je Mladost broj jedan. Najvažniji je uspeh ekipe“, kaže za Mozzart Sport iskusni napadač novosadskog kluba

Optimizam je kratko trajao u Humskoj, doživeo je Partizan pravu katasotrofu, obrukao se kako nije u prethodnih pola veka i napravio korak unazad u šampionskoj trci. Ponizila ga je novosadska Mladost, priredila senzaciju i nagovestila bolje dane.

Brideće dugo crno-belima obrazi od šamara koji su dobili od ekipe koja se grčevito bori za opstanak, ali i koja je za vreme zimske pijace promenila fizionomiju. Novosađani su u januaru rekonstruisali ekipu, angažovali dvocifren broj igrača, mahom iz inostranstva i, čini se, napravili pun pogodak. Kristijan dal Belo i Roman Gal su se „predstavili“, a Nemanja Milić otvorio stare rane crno-belima (4:0). 

Izabrane vesti

Vratio se Milić u srpski šampionat posle četiri godine provedene u BATE Borisovu, gde je, možda, igrao i najbolji fudbal. Imao je periode kad je tresao mreže na svakih pola sata, bio važan faktor u trofejnom beloruskom klubu, a protiv Partizana je postigao prvenac u dresu Mladosti. I dokazao da bi mogao da bude ništa manje bitan i za Novosađane, i da ih golovima dovede do mirne luke.

Mladost će se grčevito boriti za opstanak, ali posle kanonade u Humskoj ulici lakše se diše...

„Velika pobeda, mnogo će nam značiti za samopouzdanje. Za ekipu je nebitno da li je ostvarena nad Partizanom ili nekim drugim, već to da smo se konačno pokrenuli. Što smo osvojili bodove i videli da možemo. Ekipa se tražila, otišao je dvocifren broj igrača. Došao, takođe, u tu grupu i ja spadam. Pobeda protiv Partizana nas je podigla na psihološkom planu“, počeo je Nemanja Milić razgovor za Mozzart Sport .

Praktično je Mladost dobila novi izgled posle zimskog prelaznog roka.

Sezona može da se podeli na dva dela. Gotovo ceo tim je promenjen, skroz je nov i tek se upoznajemo i shvatamo šta i kako. Ne bi trebalo da se plašimo, kao što nismo protiv Partizana, tako moramo da pristupamo utakmicama. Da ne razmišljamo negativno i stalno gledamo u tabelu, nego da je zaboravimo i damo sve od sebe. Do kraja da igramo ovako – bez straha“.

Drugi put u karijeri iskusni napadač iz Sombora je zanjihao mrežu crno-belih. Svojevremeno u dresu Spartaka za pobedu, sada za poker. Kao igrač subotičkog kluba dao je gol i Crvenoj zvezdi, čiji dres je kasnije obukao. Malo je igrača koji mogu da se podiče matiranjem golmana večitih rivala.

„Zvezda i Partizan su naša dva najveća kluba, davao sam i jednima i drugima golove, i to ima posebnu draž. Naravno, draži su mi golovi koje sam dao Partizanu, jer sam zvezdaš. Ne krijem. Bio sam i pre nego što sam došao u Zvezdu. Lep je osećaj ponovo dati gol crno-belima, na neki način i pomoći Zvezdi, ali sada je Mladost broj jedan. Sada je za mene najbitnija, uspeh ekipe je na prvom mestu“.

Ispred Saničanina (© Star sport)Ispred Saničanina (© Star sport)

Bio je ovo Nemanjin prvenac po povratku u srpski fudbal.

„Pokušavam da se ne opterećujem brojkama. Nisam to radio ni u Srbiji, ni u Belorusiji. Nikada nisam gledao sebe, rezultati ekipe su mnogo bitniji od statistike pojedinca, ali naravno da se radujem kad postignem gol i imam dobar učinak. Kao što sam imao BATE Borisovu, gde je od prvoga dana sve krenulo u pravom smeru“.

Kad smo već kod Belorusije, prisetio se početka u Borisovu. Iz snova.

„Prva pobeda bila je protiv Arsenala, fudbalski smo bili bolja ekipa. Lep je osećaj kada shvatiš da možeš da igraš na tom nivou, protiv ekipa koje kao dete gledaš na televiziji. BATE je bio dobra priča, kao i Zvezda, gde sam se podredio kolektivu u periodu kada se klub dizao i ponovo igrao zapaženu ulogu u Evropi“.

Našao se Nemanja Milić u idealnom timu 21. kola Mozzart Bet Superlige, zajedno sa još sedmoricom klupskih drugova. Dobila je Mladost respektabilno pojačanje i deluje da će beležiti bolje rezulate sanapadačem iz Sombora i „brdom“ novajlija, nego što je u jesenjem delu. Ponajviše jer je iskočila iz šablona i angažovala anonimne strance, ali i zbog pravovremene rekacije kada je Nemanja Milić odbio da potpiše novi ugovor sa BATE Borisovim.

„Vratio sam se u Srbiju iz privatnih razloga, zbog porodice. BATE mi je nudio ugovor, klub je želeo da ostanem i produžimo saradnju. Ugovor mi je istekao, rekao sam ljudima iz BATE Borisova da neću produžiti iz privatnih razloga, iako mi je bilo lepo, i već posle nekoliko dana zvali su iz Mladost. Sve se brzo izdešavalo, prvi su pozvali i odmah sam pristao. Ko zna, možda bi kasnije stigla i bolja ponuda. Uslovi su i više nego korektni, prepoznao sam da može biti dobra priča. Konsultovao sam se sa igračima iz kluba koje poznajem, imam tu i dobrih drugara i pristao sam“, zaključio je Nemanja Milić razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Mladost Novi SadNemanja MilićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara