Pogodak Rikarda Gomeša sa 11 metara (© Star sport)
Pogodak Rikarda Gomeša sa 11 metara (© Star sport)

Nervoze mnogo, fudbala malo: Rikardo spreman za napad na kup, Nišlije će igrati Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 20:30

Partizan na oproštaju od publike bolji od Radničkog – 2:0

Nije uspeo Partizan, jeste Radnički. Nadali su se Grobari da bi u foto-finišu prvenstva moglo da dođe do veleobrta nalik onom pre pet godina, a zapravo u Humskoj najviše razloga za zadovoljstvo imaju Nišlije. Parakosalno: crno-beli ne pevaju iako su dobili, gosti su i poraženi srećni. Domaćin se nije dokopao titule, sastav sa Čaira jeste Evrope!

Na oproštaju od publike, sastav Aleksandar Stanojevića je opravdao očekivanja, uradio šta je do njega, slavio 2:0 i nadao se da bi Voždovac mogao da mu pomogne, međutim, kako je izostala senzacija na stadionu „Rajko Mitić“ postalo je jasno da jedino ekipa Radoslava Bataka može profitira. I to zahvaljujući epilogu s u Bačkoj Topoli, Vojvodina je savladala TSC, uskratila tim Žarka Lazetića izlaska na međunarodnu scenu, a u učenika kvalifikacija za Ligu konferencije promovisala Radnički.

Izabrane vesti

Osim poboljšanja statističkih kategorija i činjenice da je Rikardo Gomeš uhvatio zalet za finale Kupa Srbije, utakmicu će brzo pokriti veo zaborava. Mnogo nervoze, udaranja, kartona, prepirki, a malo pravog fudbala viđeno je na zatvaranju plej-ofa. U takvim okolnostima u centralnu figuru je izrastao špic sa Zelenortskih Ostrva. U odsustvu lakše povređenog Bibarsa Natha sve sigurniji penaldžija. U minuloj rundi je dvaput bio precizan sa 11 metara protiv Voždovca, u poslednjem kolu bio siguran još jednom i osim što je dodatno pomerio granice (38 golova u sezoni) nagovestio da je spreman za okršaj sa Crvenom zvezdom u četvrtak. Pogotovo ako pobednika kupa, kao u minule dve sezone, budu odlučivali penali. Upravo su oni bili crna tačka Parnog valjka protiv Vojvodine i Crvene zvezde, a Gomeš ih u poslednje vreme izvodi sigurno, te ako bude neophodno zna se ko će biti jedan izvođač.

Prelomini trenutak meča desio se u nadoknadi prvog dela. Tad je Nikola Vujadinović posle centarušuta Lazara Markovića raširio ruke i u duelu sa Markom Jevtovićem skrivio kazneni udarac, Rikardo je bio siguran, a taj detalj je toliko ražestio inače veoma napete goste da je zbog protesta glavni arbitar Milan Stefanović isključio Lazara Arsića. Prethodno je Stefanović iskljčio jednog od Batakovih pomoćnika, opominjao glavnog stratega Radničkog, čiji fudbaleri su se ponašali kao Napretkovi pre dva i po meseca kad su koristili sve sredstava da dođu do remija. Prednjačio je Nikola Aksentijević, „pomagao“ mu Arsić, nisu se štedeli ni ostali, ali osim te drčnosti i šanse mladog reprezentativca Stefana Mitrovića (i to tek u drugom poluvremenu) ništa specijalno u ofanzivnom smislu nisu ponudili.

Nije baš ni da se Partizan pretrgao. Držao je loptu, kontrolisao dešavanja, ali i sam bio nervozan. Trener Aleksandar Stanojević je bio besan u situaciji kad Stefanović, pri rezultatu 0:0, nije pokazao na belu tačku posle duela Mlađovića i Rikarda, imao još nekoliko zamerki na arbitražu i ponašanje gostiju, da bi konačno mogao da odahne sredinom drugog poluvremena Kamerunac Jakam nespretnom intervencijom – posle prodora Kvinsija Meniga – savladao debitanta među stativama Radničkog, Marka Drobnjaka.

Radnički će u Evropu, a Partizan u komšiliku, da pokuša u četvrtak da sezonu ulepša osvajanjem bar jednog pehara.


SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-OFA

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 2:0 (1:0)

/Rikardo 45+3 pen, Jakam 66ag/

Stadion: Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

Žuti kartoni: Mitrović, Vujadinović (Radnički)

Crveni karton: Arsić iz Radničkog u 45+5. minutu.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković (od 61. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić (od 46. Jović), Marković (od 61. Jojić), Menig (od 72. Holender) – Rikardo (od 72. Milovanović).

RADNIČKI (4-2-3-1): Drobnjak – Aksentijević (od 70. Jovičić), Vujadinović, Mlađović, Jamkam – Kovačević (od 46. Pejović), Mesarović (od 60. Tomić) – Arsić, Jovanović, Mitrović (od 74. Štulić) – Kasalica (od 60. Mićibući).



tagovi

FK PartizanRikardo GomešLazar Arsić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara