Nesalomivi 54. put na Banjici

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 15:57

Tradicionalno druženje veterana Rada

Govorio je Vinston Čerčil kako je bez tradicije, umetnost stado ovaca bez pastora. I da je bez inovacija samo leš. A oni kojima je Fudbalski klub Rad blizak, ne daju da se ugasi ideja o Nesalomivima, skupu raznih generacija koje su utkale sebe u svetlu tradiciju Građevinara.

Zato su se okupili još jednom, na davno uspostavljenom druženju pred kraj svake kalendarske godine, sa preciznim zadatakom da osveže sećanja na prošla vremena i osvetle put mlađim generacijama ka budućim uspesima. Tako su se sastali 54. put, da isprate ovu 2023. i dočekaju 2024, u nadi kako će biti bolja.

Izabrane vesti

Rad je trenutno u Srpskoj ligi „Beograd“. Tamo gde tradicijom, imenom i onim što je baštinio za beogradski i ovdašnji fudbal u celini, ne zaslužuje da bude. Mesto mu je u elitnom rangu, te iako je daleko od tih visina, ideja o bitnom faktoru se provlačila kao lajtmotiv druženja Nesalomivih.

Nikad nisu svi na istom mestu, nekima profesionalne obaveze ne dozvoljavaju, ali oni koji su došli mogu da kažu da „čuvaju vatru“. Ako je Rad osnovan marta 1958, a Nesalomivi se okupiše 54. put onda je to dokaz da se na Banjici i te kako poštuje tradicija.



tagovi

Srpska liga BeogradFk Rad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara