Adam Karabec (©Reuters)
Adam Karabec (©Reuters)

Nestala euforija u Sparti, Vrba nesrećan i razočaran

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 12:22

Rival Partizana u borbi za osminu finala Lige Konferencije danas gostuje Jablonecu u sklopu 22. kola šampionata Češke

Raspored je neumoljiv, nema odmora za Spartu. Nestala je euforija od derbija, opet rezultatski i igrački pati tim sa Letne. Posle razočarenja u četvrtak i poraza od srpskog Partizana u sklopu borbe za osminu finala Lige Konferencije, momke Pavela Vrbe čeka još jedan težak duel. Pražani će se predstaviti na severu Bohemije, gde ih dočekuje Jablonec u sklopu 22. kola šampionata Češke (15.00).

Statistika govori: dva pokušaja šuta, jedan na gol, jedan udarac iz ugla. Sparta sigurno nije pokazala sve što može u prvom duelu protiv beogradskog Partizana u plej-ofu Lige Konferencija. Što je još gore po Železne, to nije bio izolovan slučaj. Pražani su se sličnim, dosadnim nastupom predstavili prošlog vikenda u ligaškom takmičenju protiv Plzenja, a februarska premijera u Češkim Buđejovicama bila je skoro preslikana.

Izabrane vesti

Ekipa sa Letne doživljava ono na šta se susreće početkom gotovo svake godine: sporo prolećno buđenje.

"Jesenas smo bili znatno bolji u ofanzivi i imali više udaraca. Sada nemamo prilika i ne znam zašto. Ne uspevamo. Nesrećan sam i razočaran", rekao je trener Pavel Vrba posle duela sa Partizanom.

15.00: (4,00) Jablonec (3,45) Sparta (1,95)

Revanš u Beogradu čeka Spartu već u četvrtak, ali pre njega na red je došao ligaški intermeco u Jablonecu. Posle remija sa Buđejovicama i Plzenjom, Letenšti bi morali da se trgnu i upišu tri boda. U suprotnom, preti im opasnost da izgube ionako otrcani kontakt sa dva tima na čelu tabele – Viktorijom i omraženom Slavijom. Trenutno im Plzenj uz meč više beži sedam koraka, a crveno-beli imaju četiri boda razlike.

Jablonec je tokom nedelje ostvario plasman u polufinale Kupa, pošto je visoko porazio Mladu Boleslav sa 4:0. U njemu će se zeleno-beli boriti baš sa Spartom, pa će, pored borbe za prvenstvene bodove, nedeljni okršaj da obeleže i pripreme za Kup okršaj.

Sparti i dalje nedostaju golman Florin Nica, defanzivac Kasper Hejer i napadači Lukaš Juliš i Matej Pulkrab. Neizvesni su i startovi štopera Ondreja Čelustke i univerzalca Ladislava Krejčija mlađeg.

ČEŠKA 1 - 22. KOLO

Subota

Pardubice - Hradec 0:0

Ostrava - Sigma 1:0 (0:0)

Zlin - Slovačko 1:0 (0:0)

Buđejovice - Plzenj 0:1 (0:0)

Nedelja

15.00: (4,00) Jablonec (3,45) Sparta (1,95)

15.00: (1,95) Teplice (3,45) Karvina (4,00)

15.00: (1,90) Mlada Boleslav (3,40) Liberec (4,30)

18.00: (1,25) Slavija (6,50) Bohemijans (10,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Sparta PragJablonec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara