Foto: (Instagram - agus_jimenez24)
Foto: (Instagram - agus_jimenez24)

Neverovatna priča iz tabora Argentine: Sinoć igrali fudbal u kraju, za koji dan će na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 00:25

Anhelu Korei i Tijagu Almadi se život u 24 sata okrenuo naglavačke

Problemi za Argentinu uoči početka Mundijala. Lionel Skaloni je u jednom danu morao da izvši dve promene na spisku koji je saopštio prošlog petka. Zbog povreda su u razmaku od nepuna tri sata otpali prvo Nikolas Gonzalez potom i Hoakin Korea, a pozive naknadno dobili Anhel Korea i Tijago Almada, momci koji su se pre nedelju dana pomirili da će Mundijal u Kataru gledati ispred malih ekrana.

Pre nego što je Skaloni saopštio imena 26 izabranih, Anhel Korea je i imao čemu da se nada, jer je navodno “visio” zbog zdravstvenog stanja Paula Dibale. No, kako se fudbaler Rome oporavio na vreme, Korea je morao da se oprosti od Svetskog prvenstva i krene u planiranje odmora. O tome kako je izgubio sve nade da će se ipak naći u Kataru, govori podatak da je sinoć u otprilike isto ovo doba ubijao vreme igrajući mali fudbal u domovini, i to baš sa - Tijagom Almadom!

Izabrane vesti

Kakav zaokret za svega 24 sata u životima dvojice novopečenih učesnika Svetskog prvenstva. Naime, otprilike u isto vreme kada je reprezentacija Argentine u Abu Dabiju protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata imala "generalku", Korea i Almada su kod kuće – konkretno Kanjuelasu – igrali fudbal sa prijateljima u kraju. Za koji dan igraće na najvećoj fudbalskoj pozornici, pred očima čitavog sveta.

Priča kakvu samo fudbal može da napiše. A ona je posebno zanimljiva u slučaju Tijaga Almade. Mladi ofanzivni vezista označen je kao jedan od najvećih talenata u zemlji kada je pre tri godine debitovao za prvi tim Veleza sa 17 leta. Međutim, u februaru ove godine je umesto očekivanog transfera u Evropu izabrao MLS i mnogi su pomislili da će krenuti putem protraćenog argentinskog talenta Kristijana Pavona.

Ipak, posle vrlo dobre sezone u dresu Atlante junajted 21-godišnjak je u septembru ove godine debitovao za seniorsku reprezentaciju Argentine, sada ga čeka prvi Mundijal u karijeri. Baš kao i šest godina starijeg Anhela Koreu.


tagovi

Anhel KoreaTijago AlmadaKatar2022fudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara