Ćabi Alonso (©AFP)
Ćabi Alonso (©AFP)

Ni Bajern ni Liverpul: Ćabi Alonso ostaje u Leverkuzenu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 10:07

Engleski klub se već okrenuo drugim opcijama, Ruben Amorim jedna od ozbiljnijih

Bajern, Liverpul, Bajern, Liverpul, Bajern... Na kraju ni jedan ni drugi - Ćabi Alonso ostaće u Leverkuzenu i naredne sezone!

Ništa i dalje nije zvanično niti potpisano, međutim brojni pouzdani evropski mediji u noći između četvrta i petka dojavili su da španski stručnjak ima jasnu nameru da ostane na BajAreni i naredne sezone.

Izabrane vesti

Da ovakav epilog ne bi trebalo da bude iznenađenje najavio je Uli Henes, počasni predsednik i član Nadzornog odbora Bajerna, koji je u jučerašnjem intervjuu za BR24 izjavio kako bi bilo 'verovatno nemoguće' odvesti Alonsa iz Bajera ovog leta.

"Lično, mogu da zamislim da ostane tamo gde je sada. Poznajem ga dobro, znam kako razmišlja, tako da sam skloniji da verujem da će želeti da nastavi sa Leverkuzenom, nego da sve ostavi tako lako iza sebe. Da je on u Bajeru tri ili četiri godine i da je nizao uspehe sve to vreme, verovatno bi ga bilo lakše odvesti. Ovako... Videćemo da li ćemo to moći da izvedemo na leto. Biće veoma, veoma teško, da ne kažem verovatno nemoguće."

Nesvakidašnja odluka u današnje vreme kada igrači, ali i treneri, na prvi znak većeg kluba napuštaju svoje okruženje. Međutim, Alonso je još na trenerskom početku najavio da neće preskakati stepenike, iako od starta nije krio da ima najveće ambicije.

"Svako donosi svoje odluke. Ja pokušavam da idem koracima koje sam odaberem i da ne dozvolim da me iko gura na silu. Želim da vodim elitni tim, ali ne žurim nigde", govorio je Alonso još pre dve i po godine, dok je sa klupe vodio B tim Real Sosijedada u španskoj Segundi.

Od takvog stava očigledno nije odstupio ni posle brojnih epiteta koje su mu evropski mediji kačili prethodnih meseci kako je naslednik Jirgena Klopa u Liverpulu, Karla Ančelotija u Real Madridu, odnosno Bajernovo rešenje problema... Alonso je odlučio da se oduži Leverkuzenu što je dobio priliku da se dokaže na velikoj sceni i ostane u klubu makar do leta 2025. godine, kada će na snagu stupiti otkupna klauzula iz ugovora koji je produžio pred početak sezone.

Da li će klupe Bajerna i Liverpula i tada biti upražnjene? Teško, jer će oba kluba definitivno ostati bez sadašnjih trenera i po završetku aktuelne sezone dovešće im zamenu. Atletik piše da na Enfildu već neko vreme razmatraju rezervne opcije, jer su verovali da je i u slučaju da odluči da napusti Bajer Alonso bliži odluci da preuzme Bajern, a u moru kandidata na površinu je isplivao trener Sportinga Ruben Amorim.

Portugalac nije jedina opcija Redsa, ali se visoko kotira na njihovoj listi Klopovih potencijalnih naslednika. Fabricio Romano je početkom marta pisao o Amorimu kao želji brojnih premijerligaških klubova, koji su se pripremali za potencijalni letnji domino efekat na tržištu trenera, ali je jasno da će im se ona teško ostvariti u slučaju da čelnici Liverpula procene kako je upravo on pravi čovek da nasledi Klopa. S tim da postoji mala prepreka u vidu 30.000.000 evra otkupnoj klauzuli koju Amorim ima u ugovoru sa lisabonskim klubom.

Što se Bajerna tiče, Kiker je u jučerašnjem izdanju izneo tvrdnju kako je Ralf Rangnik prva atlernativa Ćabiju Alonsu. O potrazi minhenskog kluba za novim trenerom opširnije čitajte OVDE.


tagovi

Bajern MinhenLiverpulĆabi AlonsoBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara