Radnički ide sa Čika Dače (©Starsport)
Radnički ide sa Čika Dače (©Starsport)

Nije Lazarevac, već Donja Trnava: Radnički 1923 sledeće sezone igra na Pampasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.05.23. | 13:18

Metalac tražio previše, Jagodina i Čačak ne ispunjavaju superligaške stadione...

Kragujevac čeka sasvim novi stadion, a Radnički 1923 će naredne sezone rivale čekati u – Donjoj Trnavi.

Odluka je i definitivna, Crveni đavoli se od leta okupljati na terenu fudbalskog kompleksa Pampas, pošto je Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik kompanije Majnd Grup i idejni tvorac pomenutog objekta, bez pogovora poželeo dobrodošlicu Kragujevčanima.

Izabrane vesti

Jagodina i Čačak, dva najbliža stadiona, nisu to ni mogli da učine, jer prema saopštenju Radničkog ne ispunjavaju superligaške standarde, dok u Kruševcu već Napredak i Trajal igraju na stadionu Mladost.

S druge strane, Metalac je za domaćinstvo na stadionu u Gornjem Milanovcu tražio naknadu od 130.000 evra što Radnički nije mogao da prihvati, pa je razmatrao opcije poput Badnjevca i Donje Trnave. Na kraju je ova druga i izabrana, mada ni Pampas trenutno ne ispunjava uslove takmičenja u Mozzart Bet Superligi.

Međutim, kako tvrde u Kragujevcu, sve nedostatke je moguće ispraviti, pa će Radnički u pomoći Milanoviću u njihovom ispravljanju, jer ideja je da navijači ne moraju daleko da putuju na domaće utakmice. Donja Trnava, na putu ka Topoli, od Kragujevca je udaljena nekih 28 kilometara.

Podsetimo, u Kragujevcu bi u toku naredne sezone trebalo nikne sasvim nov stadion da zameni oronulog "Čika Daču". Novi objekat će biti kapaciteta 20.000 mesta. Minimum za takmičenje u Mozzart Bet Superligi je 10 puta manje, jer je granica spuštena na 2.000 kako bi TSC mogao da igra u Senti.




tagovi

KK Radnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara