undefined
undefined

Nije šala, oni idu po titulu! Lever lagano i kroz Bremen, sumnja li još ko da Ćabi ima najbolji bekovski par na svetu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.11.23. | 17:31

Dortmund gubio 0:2 pa dao četiri, Niko Kovač opet bacio Lajpcig na pleća...

Pobeda po pobeda, bod po bod (ili bolje reći tri po tri), i biće uskoro jesenja titula. Svaka čast Bajernu za nisku odličnih rezultata, ali Leverkuzen ne greši i sigurno gazi za polusezonskim lovorikama. Na uvek neugodnom gostovanju u Bremenu četa Ćabija Alonsa slavila je sa 3:0 i vratila se na čelo Bundeslige, napravivši izvarednu uvertiru za derbi koji je čeka idućeg vikenda protiv Dortmunda. S druge strane, Borusija je bila ozbiljnom daunu u okršaju sa imenjakom iz Menhengladbaha, nakon pola sata gubila 0:2, ali je već do pauze uspela da okrene i na kraju ipak zadrži korak sa vodećima.

Bajer Leverkuzen je evropska senzacija, to smo više puta konstatovali, i što je najvažnije, do sada nismo uspeli da ga 'ureknemo'. Lako, ubedljivo, gotovo s pola gasa, Verkself je protutnjao i preko Verdera za osmu uzastopnu pobedu u Bundesligi, a 13. u sezoni.

Izabrane vesti

A sad ono što zaista izaziva svako poštovanje - Bajer u sezoni 2023/24: utakmica 18, pobeda 17, bez poraza, gol razlika 62:14?! Pored Dortmunda u idućem kolu, Bajer do pauze igra protiv Štutgarta i Augzburga u gostima, odnosno protiv Bohuma i Ajntrahta pred svojim navijačima.

Jasno vam je da postoje ozbiljne šanse da se dokopa jesenje krune, bez obzira na dva veoma nezgodna rivala. Jer Lever trenutno igra sa takvim samopouzdanjem da se apsolutno nikoga ne plaši.

Još jednom je potvrđeno da možda i najveća Bajerova snaga leži u bekovskom paru Žeremi Frimpong - Aleks Grimaldo. Doduše, imali su gosti tu sreću da im do trijumfa pogura mladi defanzivac Verdera Oliver Deman autogolom u ranoj fazi meča (9. minut), ali kasnije je Lever sve preuzeo u svoje ruke. Pre svega uzeo loptu, pa onda počeo da maltretira rivala.

Frimpong je pogodio u 43. minutu za 0:2, a Grimaldo definitivno otklonio sve dileme 14 minuta pre kraja.

Pazite sad: Žeremi Frimpong ima učinak od šest golova i sedam asistencija od starta sezone; Alehandro Grimaldo van svih bekovskih standarda - devet pogodaka i šest asistencija!

I sve ovo Leverkuzen uspeva bez značajnog učinka prvog napadača i čoveka koji ga je nosio u u vodnim kolima - Viktora Bonifejsa. Napadač iz Nigerije je već neko vreme u kriizi, gol nije dao oko 500 minuta, ali to se ne odražava na rezultate Bajera.

Štaviše, ovaj tim postao je prvi u istoriji Bundeslige kome je pošlo za rukom da na svakom u prvih 12 kola postigne najmanje dva gola.

A Borusija iz Dortmunda u svom stilu, s puno drame, uspona i padova, samim tim i stresiranja armije svojih navijača. Gladbah je potpuno neočekivano vodio na Vestfalenu sa 2:0 posle 28 minuta.

Pogađali su mlađani Roko Rajc i Manu Kone. Čak je Alasanu Plei poništen gol zbog ofsajda... Međutim onda pad kadav se retko viđa. Gosti su prestali da igraju, Dortmund na vreme uspeo da smanji na 1:2 i krenuo je najveći preokret ove sezone. Marcel Zabicer u 30. za 1:2, Niklas Filkrug u 33. za 2:2, pa Bajno Gitens u samom finišu prvog dela na pas Filkruga za 3:2.

Bila je to bez dileme najbolja partija nemačkog reprezentativnog napadača otkako je obukao dres Borusije...

Konačan rezultat postavio je Donjel Malen u dubokoj nadoknadi, kada je već i golman Moric Nikolas krenuo u šesnaesterac domaćina.

Niko Kovač je nedavno ozbacio Marka Rozea i njegov RB Lajpcig iz DFB kupa, a večeras ga je sapleo i u Bundesligi. Saksonci su izgubili u Volfzburgu sa 1:2 i pali na peto mesto. Jonas Vind i bek Rožerio najuaslužniji su za slavlje Vukova koji su ponovo u evropskoj zoni.

Darmštat je priredio veliko iznenađenje ostavši neporažen na Evropa parku u Frajburgu (1:1), dok je Union Berlin konačno prekinuo užasnu seriju porza odigravši nerešeno sa Augzburgom. Spas je stigao u 88. minutu preko iskusnog Kevina Folanda. Prednost Bavarcima doneo je Ermedin Demirović sa bele tačke.

Imao je Union i penal na 0:1, ali je Robin Knohe loše gađao. Fin Deman pogodio je stranu i odbranio treći udarac sa 11 metara u ovoj godini.

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak

Keln - Bajern 0:1 0:1)

/Kejn 20/

Subota

Dortmund - Menhengladbah 4:2 (3:2)

/Zabicer 30, Filkrug 33, Bajno Gitens 45, Malen 90+7 - Rajc 13, Kone 28/

Frajburg - Darmštat 1:1 (1:1)

/Heler 35 - Honsak 18/

Union Berlin - Augzburg 1:1 (0:1)

/Foland 88 - Demirović 39pen/

Verder - Leverkuzen 0:3 (0:2)

/Deman 9, Frimpong 43, Grimaldo 76/

Volfzburg - RB Lajpcig 2:1 (1:0)

/Vind 10, Rožerio 66 - Poulsen 52/

18.30: (2,60) Ajntraht Frankfurt (3,35) Štutgart (2,70)

Nedelja

15.30: (2,30) Hajdenhajm (3,60) Bohum (3,20)

17.30: (1,90) Hofenhajm (3,60) Majnc (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara