Samir Handanović (©Reuters)
Samir Handanović (©Reuters)

Nije vreme za rastanak: Handanović u Interu još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 17:07

Iskusni Slovenački golman ostaje na Đuzepe Meaci

Kako je i zvanično potvrđeno, Samir Handanović će odraditi i 11. godinu u Interu. On je produžio saradnju sa klubom do leta 2023. godine.

Nedavno su Neroazuri predstavili i Andrea Onanu kao pojačanje, ali to nije sprečilo Handanoviča da produži vernost klubu čiju mrežu čuva poslednju deceniju.

Izabrane vesti

Handanović je u Milano stigao leta 2012. godine za 15.000.000 evra iz Udinezea, kao zamena za Žulija Sezara. Upisao je 438 nastupa, a na 161 meču sačuvao mrežu netaknutom (primio skupa 451 pogodak). Nosi i kapitensku traku, a sa Interom je osvojio titulu u Seriji A i Superkup pre godinu dana, nedavno i Kup Italije, a u sezoni 2019/20 učestvovao i u finalu Lige Evrope.

"Lepo je ponovo proživeti određene stvari, emocije. Pre deset godina sam došao u vrhunski klub i još uvek sam u njemu. Veoma sam srećan i ponosan što sam kapiten i igrač Intera, jer ovo je velika privilegija koja se nastavlja. Ko igra za Inter ima veliku želju da pobeđuje, jer nas istorija uči da smo ovde da bi osvajali titule. To pokušavamo da objasnimo i onima koji dolaze, da želimo pobede i titule", rekao je 37-godišnji golman.

Koliko se promenio od kako je došao na Meacu?

"Sazreo sam kao čovek i fudbaler. Mnogo stvari se promenilo, ali najvažniji je što Inter konstantno napreduje. Primetan je ozbiljan napredak od kako sam pre 10 godina stigao i moramo da uradimo sve u svojoj moći da tim putem nastavimo", zaključio je Handanović.

Inter je ovog leta pored Onane koji je stigao kao slobodan igrač na pozajmice sa pravom otkupa doveo Raula Belanovu iz Kaljarija, Kristjana Aslanija iz Empolija i vratio Romelua Lukakua iz Čelsija. Na kratkoročne saradnje potrošio je 15.000.000 evra. Platio je i Laciju obeštećenje za Hoakina Koreu (23.600.000 evra), a potpisao je i Henrika Mhitarjana kojem je prethodno istekao ugovor sa Romom.


tagovi

Samir HandanovićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara