Aleksander Nibel i Jan Zomer (©Reuters)
Aleksander Nibel i Jan Zomer (©Reuters)

Niko neće u Bajern?! Zomer bi u Junajted, Nibelu se ne mrda iz Monaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 08:58

Posle povrede Manuela Nojera…

Ispali su Nemci sa Svetskog prvenstva već u grupnoj fazi, Manuel Nojer je pride bio prilično loš, a zatim je otišao da tugu utoli na skjanju i tamo – slomio nogu. Bajern stoga traži novu “jedinicu” za proleće, a začuđujuće – ide mu baš najbolje.

Bavarci su se naime prvo okrenuli svom Aleksandaru Nibelu, koga su još 2020. doveli iz Šalkea sa obećanjem da će on biti prvi golman kada vremešni Nojer ode, ali su onda produžili ugovor sa veteranom na golu. Nibel nije imao kud, morao je da ode negde po minute, pa je još leta 2021. pozajmljen Monaku.

Izabrane vesti

Tamo mu je dobro. Toliko da je Bajernovim predstavnicima jasno rekao da mu ne pada na pamet da se vraća da menja Nojera ako je samo na šest meseci. A baš to je bio Bajernov plan.

Zato se šampion Nemačke okrenuo drugom rešenju: švajcarskom reprezentativcu i golmanu Borusije Menhengladbah Janu Zomeru. S tim da se ni njemu ne ide u Minhen, ali iz drugih motiva. Šuška se naime da bi 34-godišnji Zomer, kome ugovor ističe na leto, mogao u Mančester junajted. Davidu De Hei ugovor ističe na leto i verovatno ga neće produžiti, jer Erik ten Hag traži golmana koji – zna nogom. Otud Zomer u kombinaciji.

Sad, Bajern nema mnogo rešenja. Mora da reaguje hitro, pa čak nudi Zomeru da ga uzme na šest meseci, a da ga onda pusti da ide na Old Traford. Ili bar to obećava.

Borusija svakako nije za rastanak, ali kako Zomeru ugovor ističe za šest meseci rado bi u Menhengladbahu zatvorili jedno oko za obeštećenje od 5.000.000 evra.



tagovi

Jan ZomerManuel NojerAleksandar NibelZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara