"Stojić, Nikolić i Mandarić"
"Stojić, Nikolić i Mandarić"

Nikolić nije rasista, samo je bio nepažljiv!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.16. | 20:25

Gazda Olimpije Milan Mandarić neće smeniti trenera

Stojić, Nikolić i Mandarić

Marko Nikolić ostaje trener Olimpije, uprkos optužbama za rasistički ispad. Uprava kluba iz Stožica, predvođena vlasnikom Milanom Mandarićem, održala je danas sastanak sa nekadašnjim trenerom Partizana, posle kojeg se oglasila saopštenjem u kojem se navodi da srpski stručnjak ostaje na kormilu Zmajeva iz Ljubljane.

Izabrane vesti

Nikolić se javno izvinio svima.
“Želim da se izvinim svima - predsedniku, sportskom direktoru i samom Blesingu Elekeju, kao i navijačima Olimpije za moj nepažljivi istup, kojeg sam tek kasnije nakon pregledanog snimka postao svestan. Znam da je moj potez bio neprimeren i vredan svake osude. U prethodnom delu trenerske karijere nikada mi se ovako nešto nije dogodilo, a sigurno je da neće ni u budućnosti. Nisam imao želju da ikoga uvredim na rasnoj osnovi niti da iskažem bilo koji drugi vid diskriminacije. U prošlosti sam radio sa igračima drugih rasa, ali nikada nisam imao slične probleme. Razgovarao sam danas sa Elekejem, što činim konstantno i pokušavam da mu pomognem da se prilagodi, a drago mi je i što je tim razumeo da nisam imao nameru nikoga da uvredim”, istakao je, između ostalog, Marko Nikolić.

Gazda Olimpije Milan Mandarić stavio je tačku na ovu temu.
“Ovaj klub poštuje pravila sportskog fer-pleja, kao i različitosti rasa, religija i ostalih društvenih pojava. Svaki akt pojedinaca koji odustanu od ovih principa i filozofije kluba biće sankcionisan i osuđen. U ovom slučaju, nakon pažljivog razmatranja problema, odnosno sastanka sa Nikolićem i fudbalerom Elekejem, zaključili smo da naš trener nije rasistički uvredio igrača. Nikolićeva rečenica je izrečena u afektu, kako bi se došlo do pobede. To, naravno, ne opravdava njegov postupak, ali nismo želeli da se odreknemo olako mladog i talentovanog trenera kakav je Marko Nikolić”, zaključio je Milan Mandarić.

(FOTO: MN press)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

Ranko StojićOlimpijaMilan MandarićMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara