Ništa od šeste u nizu, Union s kombinovanim timom 'odbio' da preskoči Bajern

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 17:41

Bavarci ostaju lideri zahvaljujući boljoj gol razlici...

Kada se najmanje očekivalo Union Berlin je podbacio. Najslabiji tim lige - Šalke, odneo je pola plena iz Kuće starog šumara (0:0), čime je onemogućio simpatični klub iz Kepenika i jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone da se 13 kola pre kraja osami na vrhu tabele.

Pet puta zaredom Union se radovao pobedama u nemačkoj eliti. Šesta je trebalo da znači skok preko Bajerna, koji je juče tradicionalno loše prošao u Menhengladbahu, međutim gosti iz Gelzenkirhena uspeli su da pokvare tu računicu. Ovo je četvrti put u nizu da Šalke igra 0:0. Tomas Rajs uspeo je da defanzivno zategne posrnulog velikana, kraljevsko plavi se više ne brukaju, ali nepremostiv problem i dalje ostaje: Šalke nema odgovarajući napadački potencijal kako bi opstao u Bundesligi. Utisak jeste bolji, niko ne spori, pa opet, ovom sastavu je potrebno nekoliko ozbiljnih pojačanja kako bi igrao u nemačkom elitnom rangu.

Izabrane vesti

Nakon nepotpunog 21 kola u Bundesligi imamo tandem na vrhu (Bajern i Union) koji razdvaja samo gol razlika. Ukoliko nešto kasnije Borusija iz Dortmunda savlada Hertu, pridružiće im se.

Union pred sobom ima verovatno najvažniju nedelju u klupskoj istoriji. Kroz četiri dana dočekuje Ajaks u revanš meču plej-ofa Lige Evrope, a potom ide u Minhen, gde treba da odigra jedan od derbija prolećnog dela sezone, protiv Bajerna.

Imajući sve to na umu Urs Fišer je ozbiljno promešao karte. Na klupi ostavio udarni napadački tandem (Šeraldo Beker - Žordan Sibačo), umesto Juranovića na mesto ofanzivnog desnog beka gurnuo veterana Kristofera Trimela, odmorio i štopera Dioga Leitea.

Ima Fišer podosta igrača u rosteru i voli da ih rotira, ali ipak Union nema jednak kvalitet među tih 15 ili 20 momaka. I to se dalo osetiti danas.

Za 90 i kusur minuta domaćin je stvorio dve samo dve prilike. U prvoj je bio Daniljo Duhi, u drugoj Sibačo u finišu. Prvi put sjajno je reagovao golman Ferman, u drugom slučaju iskusni čuvar mreže nije potrebu da interveniše. Sibačo je sa sedam metara prebacio gol.

Šalke se od početka do kraja maltene isključivo branio.

BUNDESLIGA – 21. KOLO

Petak

Augzburg - Hofenhajm 1:0 (0:0)

/Jensen 89/

Subota

Borusija Menhengladbah – Bajern 3:2 (1:1)

/Štindl 13, Hofman 51, Tiram 84 – Šupo Moting 35, Tel 90+3/

Bohum – Frajburg 0:2 (0:1)

/Gregorič 39, Holer 51/

Štutgart – Keln 3:0 (1:0)

/Žil Dijaš 9, Sosa 59, Kolubali 74/

Volfzburg – Lajpcig 0:3 (0:1)

/Forsberg 14, Lajmer 85, Soboslaj 90+2/

Ajntraht - Verder 2:0 (1:0)

/Fridl 8ag, Kolo Muani 52/

Nedelja

Union Berlin - Šalke 0:0

17.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,30) Herta (8,00)

19.30: (1,85) Bajer Leverkuzen (3,60) Majnc (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara