Slavlje Njukaslovih igrača (©Reuters)
Slavlje Njukaslovih igrača (©Reuters)

Njukasl nadomak prvog trofeja od 2006. godine: Longstaf "overio" finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 23:02

Svrake golovima Šona Longstafa ponovo savladale Sautempton - 2:1

Treći put ove sezone Njukasl je savladao Sautempton. Posle prvenstvenih 4:1, pa 1:0 u prvom meču polufinala Liga kupa - oba puta u gostima - Svrake su večeras pred svojim navijačima slavile 2:1 (2:1) i plasirale se u finale manje bitnog nacionalnog kupa. Ipak, iako Liga kup nije posebno atraktivno takmičenje, Njukaslovi fudbaleri imaće priliku da 26. februara na Vembliju donesu svom klubu prvi pehar od 2006. godine i trijumfa u nekadašnjem Intertoto kupu.

Što se tiče domaće scene, crno-beli sa severa Engleske nisu podigli pehar još od 1975. godine, kada su slavili u kratkotrajnom Teksako kupu, takmičenju u kom su učestvovali timovi iz Engleske, Škotske i Irske koji se nisu izborili za vizu u nekom međunarodnom kupu. A poslednji trofej vredan pažnje četvorostruki šampion Engleske osvojio je 1955. u FA kupu.

Izabrane vesti

Post bi mogao da bude prekinut krajem februara, a rival u meču za pehar Liga kupa Svrakama će najverovatnije biti Mančester Junajted, koji je u prvom susretu polufinala kao gost savladao Notingem Forest 3:0.

Uspeo je Edi Hau da za godinu dana podigne Njukasl od borbe za opstanak u Premijer ligi do borbi za mesto u Ligi šampiona i trofej u trećem po važnosti nacionalnom takmičenju. A kako njegov tim trenutno igra, neće biti iznenađenje ukoliko budu ostvarena oba cilja.

U revanšu sa Sautemptonom tek nešto više od 20 minuta trebalo je Njukslovim igračima da utrostruče prednost iz prvog meča. Dve odlično uigrane akcije dovele su do pogodaka veziste Šona Longstafa. Uspeli su gosti u 29. minutu da smanje zaostatak odličnim udarcem Čea Adamsa posle greške Žoelintona, međutim, ni igrač više u poslednjih desetak minuta - zbog crvenog kartona Brunu Gimaraesu nakon oštrog starta - nije pomoglo Sautemptonu da izbegne novi poraz.

Još jednom je ove sezone premijerligaški fenjeraš pokazao da ima problem s realizacijom, pa ne čudi što je vlasnik Dragan Šolak rešio da odreši kesu i u foto-finišu zimskog prelaznog roka potroši skoro 50.000.000 evra za dvojicu napadača - Kamaldina Sulemanu iz Rena i Pola Onuačua iz Genka. Možda i više od ishoda utakmice sa Njukaslom navijači Svetaca čekaju na ozvaničenje tih transfera.


ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Njukasl - Sautempton 2:1 (2:1), prvi meč 1:0

/Longstaf 5, 21 - Adams 29/

Sreda

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,50) Notingem Forest (8,00), prvi meč 3:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupNjukaslSautemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara