Kijeran Tripijer (©Reuters)
Kijeran Tripijer (©Reuters)

Njukasl poslao zvaničnu ponudu za Tripijera, duplo manju nego što ga je Atletiko platio

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 13:27

Reprezentativac Engleske posle dve i po godine u Španiji blizu povratka kući

Mesec dana se šuškalo o tome, a 1. januara 2022. godine postalo i zvanično. Njukasl želi da dovede desnog beka engleske reprezentacije, Kijerana Tripijera.

Po informacijama ostrvskih medija, Atletiko Madrid je dobio zvaničnu ponudu za 31-godišnjeg fudbalera, koji je u Španiju stigao pre dve i po godine. Madriđani su tada platitli Totenhemu 22.000.000 evra, a kasnije još oko 3.000.000 kroz bonuse. Danas je, pišu Englezi, Tripijerova cena više nego duplo manja, ali se ne navodi konkretno koliko iznosi ponuda Svraka.

Izabrane vesti

Ipak, i pored toga, Tripijer i dalje može da igra na visokom nivou. Prošle sezone, šampionske za Atletiko, našao se u najboljem timu Primere, ali ove mnogo toga ne štima u igri Jorgandžija pa je očekivano da Dijego Simeone napravi određene promene u timu već tokom zime, a svakako na leto. Iskusni bek je već sarađivao sa Edijem Hauom, koji ga je kao trener Barnlija posle uspešne pozajmice otkupio od Mančester sitija 2012. godine. Sigurno će Tripijer biti od koristi ekipi koja se bori za opstanak u Premijer ligi, pošto se Njukasl posle 19 kola nalazi na pretposlednjem mestu sa svega 11 bodova. Pritom, ima najmanje jednu, a najviše tri utakmice više od direktnih konkurenata za mesto iznad zone ispadanja.

Bivši igrač Totenhema u 85 mečeva za Atletiko upisao je 11 asistencija, a i ove sezone je standardan sa 17 nastupa, od kojih 14 od prvog minuta.

Navodo bi ga dolazak u Njukasl učinio najlpaćenijim igračem tima sa oko 14.500.000 evra po sezoni. Mada, pitanje je na koliko dugo, jer je sigurno da će bogati vlasnici kluba ubrzo angažovati još neko zvučno ime. Trenutno se pominje Usman Dembele iz Barselone, za kog se može pročitati da ga čeka "monstruozan ugovor".


tagovi

Kiran TripijeNjukaslAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara