Enco Mareska i Pep Gvardiola (©Reuters)
Enco Mareska i Pep Gvardiola (©Reuters)

Nova era u Lesteru: Mareska posle godinu dana sa Pepom pred promocijom

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.06.23. | 15:34

Lisice dobijaju novog šefa struke

Pre sedam godina šampion Engleske, od jeseni u Čempionšipu. Doživeo je Lester pravi sunovrat i na putu je da dotakne samo dno posle nekoliko odličnih godina u Premijer ligi, a sada se na King Pauer stadionu pripremaju za početak nove ere. Sa nadom da bi već sledeće godine u ovo vreme mogli ponovo da sebe zovu članom elitnog društva.

Kako javljaju relevantni izvori sa Ostrva, pred promocijom u novog trenera Lisica je Enco Mareska. Nekadašnji vezista i reprezentativac Italije postigao je dogovor sa Lesterom da posle godinu dana rada pod komandom Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju ponovo uplovi u samostalne trenerske vode i proba da nekadašnjeg prvaka izvuče iz Čempionšipa.

Izabrane vesti

Mareska će na klupi zameniti Dina Smita koji je bio privremeno rešenje po odlasku Brendana Rodžersa, ali nije uspeo da sačuva klubu status premijerligaša.

Prelazak nekadašnjeg veziste Juventusa, Sevilje, Fjorentine i još nekoliko evropskih klubova daće mu šansu da popravi utisak u samostalnom radu pošto mu se boravak na klupi Parme nije dobro završio. Dobio je otkaz posle samo nekoliko meseci rada, tačnije 180 dana, a od prošlog leta je pomoćnik Pepa Gvardiole. Sa Sitijem je osvojio tripletu. Pre toga bio je pomoćnik u Askoliju, Sevilji, Vest Hemu, a bio je i u akademiji Mančester Sitija. Svuda se zadržao po godinu dana ili manje.

Lester se u Čempionšip vratio posle deset godina redovnog učešća u Premijer ligi.


tagovi

Enco MareskaLesterLester SitiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara