Slavlje gostiju na Old Trafordu (©Reuters)
Slavlje gostiju na Old Trafordu (©Reuters)

Nova slaba partija i prvi poraz Rangnikovog Junajteda: Vulverhempton dominirao Old Trafordom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.01.22. | 20:26

Žoao Mutinjo doneo zasluženu pobedu gostima - 1:0

Dolaskom Ralfa Rangnika umesto Olea Gunara Solskjera zategla se odbrana Mančester junjateda, ali i te kako škripi u napadu.

Trpeli su igrači sa Old Traforda kritike za nezalaganje posle 1:0 protiv Noriča i 1:1 sa Njukaslom. Trgli su se za duel sa Barnlijem i 2021. godinu ispratili pobedom 3:1, ali u 2022. ušli su novim očajnim izdanjem. Porazom od Vulverhemptona 0:1 (0:0) na svom stadionu. Prvim u šestoj utakmici pod vođstvom Nemca, ali porazom koji bi mogao da ih košta mesta u Ligi šampiona iduće sezone. Četvrtoplasirani Arsenal je zadržao četiri boda prednosti, mada ima meč više. O zaostatku u odnosu na vodeći Siti, drugoplasirani Čelsi i trećeplasirani Liverpul glupo je i govoriti, jer je dvocifrena, a Crveni đavoli trenutno ne deluju kao tim koji može da stigne Tobdžije, kamoli da učini nešto više.

Izabrane vesti

Sporo i bezopasno izgledao je Junajted punih sat vremena. Sve do ulaska Bruna Fernandeša, koji je neočekivano posle odrađene suspenzije zbog kartona, meč počeo na klupi. Ulazak Portugalca uneo je živost u igru domaćina, što je rezultiralo prečkom na njegov šut u 67. minutu, poništenim golom Kristijana Ronalda zbog ofsajda u 68. i još jednom šansom za Junajtedovog kapitena, koji je večeras odigrao 1.100 utakmicu u karijeri.

Pošto su preživeli furiozna tri minuta, gosti su ponovo uspostavili inicijativu, oterali rivala daleko od svog gola i strpljivo čekali šansu. Posle 15 šuteva u prvom poluvremenu (što je najviše koje je neka gostujuća ekipa uputila na Old Trafordu za prvih 45 minuta još od sezone 2003/04) i još nekoliko ne manje opasnih pokušaja po povratku sa odmora, u 82. minutu dogodio se trenutak odluke.

Adama Traore je izveo jedan od retko uspešnih driblinga od ulaska u igru u 66. minutu, uspeo da centrira pored Luka Šoa, a u srcu kazenog prostora na pravom mesto bio je Fil Džons. Povratnik na teren posle čak 712 dana, ipak, samo je na kratko otklonio opasnost. Umesto na stranu, loptu je izbacio po sredini na ivicu kaznenog prosotra, baš gde je bio Žoao Mutinjo. Milimetarski precizan bio je Portugalac i doneo Vulverhemptonu prvu pobedu nad Junajtedom u gostima posle 42 godine! Za pomak na osmo mesto, jedno iza današnjeg rivala.

Treba istaći da je Vulverhempton ovu utakmicu igrao bez nekoliko igrača. Što zbog povreda što zbog korone, Bruno Laž nije mogao da računa na Džonija Kastra, Pedra Neta, Hvang Hi čana, Jersona Moskeru i Vilija Bolija.

I u okrnjenom sastavu gosti su uspeli da neutrališu svaki pokušaj Junajtedovih fudbalera većim delom meča. U sjajnom prvom poluvremenu Vulvsa, domaćini su uputili samo jedan šut u okvir gola iz ukupno četiri pokušaja. Do kraja su tek za nijansu popravili tu statističku kolonu (2/9), ali svakako nedovoljno za tim s ambicijom da igra u Ligi šampiona. A, čak su i imali priliku da izbegnu poraz, ali je Žoze Sa uspešno intervenisao na šut Fernandeša iz slobodnjaka u poslednjim sekundama utakmice.

Za kraj, pomenimo i da je ceo meč u Junajtedovom timu odigrao Nemanja Matić, na poziciji defanizvnog veznog. Očigledno Rangnik ima veliko poverenje u bivšeg reprezentativca Srbije, ali moraće da pronađe i nekoga ko će odrađivati posao u napadu. Kristijano Ronaldo je ovaj put bio gotovo neprimetan, Edinson Kavani potpuno. Bruno Fernandeš je pokazao da bi morao više da bude na terenu umesto na klupi, pa ćemo videti hoće li se to promeniti za duel sa Aston Vilom 15. januara u Birmingemu.

Pet dana pre toga Mančester junajted igra s istim rivalom na svom stadionu u FA kupu, ali to takmičenje u ovom trenutku mnogo je manje važno za tim sa Old Traforda.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Arsenal - Mančester siti 1:2 (1:0)

/Saka 31 - Marez 57, Rodri 90+3/

Votford - Totenhem 0:1 (0:0)

/Sančez 90+6/

Kristal Palas - Vest Hem 2:3 (0:3)

/Eduard 83, Oliz 90 - Antonio 22, Lancini 25, 45+5pen/

Nedelja

Brentford - Aston Vila 2:1 (1:1)

/Visa 42, Roerslev Rasmusen 83 - Ings 16/

Everton - Brajton 2:3 (2:0)

/Gordon 53, 77 - Mekalister 4, 71, Burn 21/

Lids - Barnli 3:1 (1:0)

Herison 39, Dalas 77, Džejms 90+2 - Korne 54/

Čelsi - Liverpul 2:2 (2:2)

/Kovačić 42, Pulišić 45+1 – Mane 9, Salah 26/

Ponedeljak

Mančester junajted - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Mutinjo 82/

Odloženo

Lester - Norič

Sautempton - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijano RonaldoNemanja MatićBruno FernandešRalf RangnikMančester JunajtedVulverhempton

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara