Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Novo pojačanje: Đuričković potpisao za Radnički

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 18:46

“Volim ovaj klub i drago mi je što ću ga ponovo predstavljati i imati priliku da još nekoliko godina donosim radost našim navijačima. Klub je sada na visokom nivou što se tiče ogranizacije i smatram da ovde mogu da podignem kvalitet, a i da sam napredujem kao fudbaler”

Fudbalski klub Radnički danas je doveo dobro poznato ime. Ugovor sa niškim timom potpisao je Petar Đuričković (29), bivši fudbaler Partizana. Iskusni vezista je dobro poznato lice na Čairu, pošto je ponikao u Radničkom, a boje kluba iz Niša branio je od 2014. do 2016. godine.

Za to vreme je upisao 69 nastupa, postigao pet golova i profilisao se kao jedan od boljih igrača sredine terena u Superligi.

Izabrane vesti

"Posle nekoliko razgovora sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevim, prepoznao sam visoke ambicije za naredni period i kada mi je predočio plan razvoja kluba, brzo smo se dogovorili. Nadam se na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao. Radnički je moj klub, Niš je moj grad, tako da sam na moje veliko zadovoljstvo danas potpisao ugovor na stadionu Čair. Imao sam nekoliko ozbiljnih ponuda i dva meseca unazad sam vagao i razmišljao gde da nastavim karijeru, ali nakon poziva Ivice Tončeva lako sam doneo odluku”, rekao je Đuričković odmah po potpisivanju ugovora.

Ovaj fudbaler je u svom prvom mandatu u Radničkom bio ljubimac niške publike. Iz Radničkog je prešao u Partizan, sa kojim je bio prvak Srbije, a potom je sa puno uspeha igrao za grčki Ksanti. Osim pomenutih timova, bio je još član Sopota, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde.

Taj podatak da me je volela publika ovde je još jedan motiv za mene. Volim ovaj klub i drago mi je što ću ga ponovo predstavljati i imati priliku da još nekoliko godina donosim radost našim navijačima. Klub je sada na visokom nivou što se tiče ogranizacije i smatram da ovde mogu da podignem kvalitet, a i da sam napredujem kao fudbaler. Sakupio sam puno iskustva u prethodnih nekoliko godina i mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Pratio sam utakmice Radničkog ove sezone. Upoznat sam sa sistemom, pričao sam sa trenerom Radoslavom Batakom, poznajem i dosta saigrača i mislim da neću imati nikakvih problema oko adaptacije i da ću se brzo uklopiti u ekipu”, završio je Đuričković.

Radnički trenutno ima 16 bodova, a u poslednja dva meča nije došao do pobede. Đuričković bi trebalo da pomogne Nišlijama da se vrate na pobednički kolosek.


tagovi

Petar ĐuričkovićRadnički NišLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara