Samir Nurković (©Instagram)
Samir Nurković (©Instagram)

Nurković konačno našao novi klub, ostaje u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 12:41

Srpski napadač potpisao ugovor sa prvoligašem TS Galaksijem do kraja sezone

Dugo, predugo je trajala sapunica oko Samira Nurkovića. Od odlaska iz Kajzer Čifsa tokom leta 2022. godine nismo ga gledali na terenu, ali uskoro hoćemo. Južnoafrički prvoligaš TS Galaksi potvrdio je da je potpisao ugovor sa srpskim fudbalerom, koji već neko vreme trenira sa tom ekipom.

Nurković je posle Čifsa, sa kojima je igrao finale afričke Lige šampiona, prešao u Rojal AM. Međutim, povredio se tokom priprema, kada se oporavio nije ni dobio priliku da debituje, već je klub probao da raskine ugovor sa njim. Na kraju i jeste, u oktobru prošle godine, ali je to urađeno mimo propisa.

Izabrane vesti

Odnosno, kada se tako da otkaz igraču, klub je dužan da mu isplati ugovor do kraja. To je u Nurkovićevom slučaju značilo sve plate do leta 2024. godine. Kako je gazdarica Rojala AM odbila da to uradi, Srbin je morao da se obrati arbitražnom sudu FIFA, koji je naravno presudio u njegovu korist.

Međutim, suđenje se previše oteglo, zbog čega nije ni smeo da potpiše za neki drugi klub. Trenirao je nekadašnji omladinac Partizana sa Kejp Taun Sitijem, delovalo je da će tu i ostati, ali probao je da da nađe neki jači klub.

Otišao je zato Nurković tokom leta u Kazablanku, priključio se pripremema Radže. Odigrao je čak i jednu prijateljsku utakmicu za Radžu, protiv Al Sada, ali nije ubedio čelnike marokanskog velikana da može da im pomogne Na kraju se vratio u Južnu Afriku, gde ipak ima neku reputaciju.

Kako je TS Galaksi saopštio, ugovor je potpisan do leta 2024. godine, uz opciju da se produži saradnja za još godinu dana. Ovaj 31-godišnji napadač je odigrao ukupno 78 mečeva za Kajzer Čifse, postigao je 21 gol i zabeležio 10 asistencija. Najveći deo karijere je proveo u Slovačkoj, gde je između ostalih igrao za Košice, Zlate Moravce, DAC Dunajsku stredu, Komarno…

Posle pet kola u novoj sezoni TS Galaksi je osmi na tabeli sa sedam poena. Naredni meč, posle reprezentativne pauze, odigraće 20. septembra protiv Kejp Taun Sitija. Biće to idealna prilika za Nurkovića da debituje protiv tima sa kojim je do nedavno trenirao.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------



tagovi

Južna Afrika 1Samir NurkovićTS Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara