OCENE - NAPOLI: Napast Mario Rui, novi vođa Zjelinski, zver Kulibali...

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.09.18. | 23:34

Milik podbacio, debitant Ruiz se još traži...

OSPINA 7 – Nije imao mnogo posla, ali i ono što je imao je odredio je kako treba. Kupio je centrašuteve i odbranio udarce Čaušića i Boaćija sa diistance.

HISAJ 7 – Albanac je počeo meč rezervisano, mada se mora istaći da je bio oprezan zbog Marina koji je koristio svaku priliku da direktno napadne desni bok Napolitanaca. Kako je meč odmicao, a Napoli panično dodavao gas, sve više se uključivao u napad i servirao zicer Mertensu. Odradio ono što se tražilo od njega.

Izabrane vesti

ALBIOL 6,5 – Španac je pokazivao znake nesigurnosti kako je meč odmicao. Skupo je mogao da plati grešku u 56. minutu kada ga je Boaći “opljačkao”, ali se automatski ispravio faulom za žuti karton. Imao je neke slabije procene do kraja. One ga nisu koštale. Učestvovao je i u kreaciji napada, pokazao zavidne tehničke sposobnosti. .

KULIBALI 7,5 – Kakav igrač, kakav štoper! Sa kojom lakoćom je neutralisao Boaćija i većinu Zvezdinih pokušaja... Kako to sve lagano deluje kod njega. Kada pusti onaj korak, protivnik nema gde da pobegne. Besprekoran je bio i u skoku, skinuo Boaćiju centrašut sa glave na petercu. A tek mirnoća na lopti, pasovi koje je delio i lagodnost kada krene napred... Malo je boljih štopera na svetu od njega.

MARIO RUI 7,5 Anćelotijev džoker večeras. Ne zbog prisustva u prvoj postavi već zbog uloge na terenu. Više je bio krilo nego bek tako da se njegova slabija defanziva nije osetila. Najavljivali su Italijani da će napasti Zvezdu po vertikali, a upravo je to večeras radio Mario Rui. Visio je na Zvezdinoj polovini u većem delu meča i naterao Bena da se potroši u defanzivi. Pravio je velike probleme Filipu Stojkoviću pošto su mu saigrači praznili stranu i ostavljali čistinu. Anćeloti je želeo da iskoristi njegovu sjajnu ofanzivu i levu nogu i umalo se to nije desilo u 56. minutu kada je Portugalac opasno tukao iz slobodnjaka sa 20 metara. Mogao je bolje da centrira u nekoliko navrata, ali bio je konstantna opasnost.

ALAN (do 61. minuta) 6,5 - Tempomat igre u prvom poluvremenu je bio kod njega. Brazilac je još jednom pokazao da je bez razloga jedan od najpotcenjnijih igrača italijanskog fudbala. Diktirao je tempo, patrolirao ispred odbrane, menjao stranu, sekao dotok lopte do Marina. Ukočio ga je žuti karton na početku utakmice koji je napravio taktički da bi ispravio grešku, kad mu je Marin oteo loptu. Kasnije je u kontri sasekao i Bena, pa je visio na ivici isključenja. Anćeloti je to osetio i morao da ga vadi iz igre.

FABIJAN RUIZ 6 – Debitant u timu Napolitanaca i njihovo najveće letnje pojačanje nije baš impresionirao. Ali, vidi se da se još traži i da mu je potrebno vremena da uskoči u Napolijevu mašinu. Došao je da zameni Žoržinja, ali daleko je (još) od onoga što je pružao Italo-Brazilac. Kako je meč odmicao, oslobodio se i imao neke dobre ideje, ali bez konkretnog učinka.

ZJELINSKI (do 75. minuta) 7,5 - Najbolji pojedinac meča u prvih sat vremena igre. Strašan je bio u prvom poluvremenu. Neverovatna vizija igre, kretanje, razmišljanje... Stizao je da zatvori i u defanzivi, ubacivao se između linija i otvarao prostor Ruiju po levoj strani. Vadio je dušu na pamuk Zvezdinom veznom redu. Fenomenalnim loptama stvorio dve sjajne šanse zemljaku Miliku. Birao je sjajna rešenja i pokazao da preuzima lidersku poziciju u timu od Hamšika. U 55. minutu se spetljao u sjajnoj šansi. Čudo bi bio da je malo brži...

KALJEHON (do 75. minuta) 6,5 - S obzirom da je Napoli u većem delu prvog poluvremena igrao 4-4-2, Španac je bio nešto povučeniji nego inače. Tražio je duplim pasovima saigrače u nekoliko navrata, ali ga nisu razumeli, a i Rodić ga je dobro zatvarao u par situacija. Opasno je nekoliko puta zasekao prema kaznenom prostoru i napravio pometnju, ali nije ovo bilo njegovo veče. Šansu utakmice je promašio  u 67. minutu kada je imao skoro praznu mrežu ispred sebe, ali je njegov šut sa linije izbacio Rodić. 

INSINJE 6,5 - Najveća zvezda Napolitanaca bio je najbliži golu. U 18. minutu je strašnim udarcem sa 25 metara pogodio prečku. Kod Anćelotija ima nešto drugačiju ulogu nego kod Sarija i više igra kao “desetka”, što znači i da se ponekad guši u sredini. Tražio je loptu, pokušavao, ali je u nekoliko navrata naleteo na čvrstog Jovičića i gubio duele. U 52. minutu je probao atraktivno da spoljnom samo skrene loptu u mrežu posle centrašuta Ruija, ali je bio neprecizan. Bila je to sjajna šansa koju je nonšalantno prokockao. Kasnije se umorio i nestao iz završnice...

MILIK 5,5 – Anćeloti mu veruje više nego Sari. Poljak je igrao svoju omiljenu ulogu najisturenijeg napadača, ali se nije proslavio. Iako je iza sebe imao sjajne pakere, nije ih razumeo u nekoliko navrata, pa je kasnio. Propustio je dve jako dobre šanse u prvom poluvremenu, ali nije reagovao onako kako reaguju “devetke” svetske klase. Sreća za Zvezdu da je Anćeloti dao prednost Miliku umesto Mertensa.

IZMENE

MERTENS (od 61. minuta) 7 – Ušao je u poslednjih pola sata i uneo pometnju u Zvezdine redove, a oštrinu u Napolijevu igru. Stalno je bio opasnost, mnogo je nezgodan za čuvanje... Imao je fantastičnu šansu posle asistencije Kaljehona i Zvezda je imala sreće jer Belgijanac to obično pogađa. 

UNAS (od 75. minuta) 6 - Iako je bio svež, nije uspeo da poremeti Zvezdin defanzivni blok i da napravi nešto konkretno.

HAMŠIK (od 75. minuta) /– Kapiten je večeras postao drugi igrač sa najviše utakmica u istoriji Napolija, ali nije napravio prevagu za pobedu. Bio je opasan, ostavio sjajno loptu Ruizu na šut, ali malo vremena za neki učinak koji bi se mogao oceniti.  

TRENER

KARLO ANĆELOTI 6 – Potcenio je Karleto Zvezdu. Ostavio je Hamšika i Mertensa na klupi zbog čega je na kraju zažalio. Nije ovo bila utakmica za Ruiza, a možda ni Milika. Insistirao je na napadima po levom boku, ali nije izvukao benefit iz njih. Pokušava da na silu implementira 4-4-2 što ekipi očigledno još ne leži. Večeras je u Beogradu izgubio dva bitna boda u borbi za osminu finala...


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara