©AFP
©AFP

Očevim stopama: Real želi Redondovog sina, konkurenti Junajted, Liverpul i Volfzburg

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 18:58

Argentinski fudbaler na radaru brojnih evropskih klubova

Stazom koju je pre praktično tri decenije utabao njegov otac Fernando, mogao bi da krene Federiko Redondo, biser Argentinosa Juniorsa koji je već privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

Vezni fudbaler rođen 2003. godine našao se na radaru Real Madrida, kluba u kojem je njegov otac ostavio najdublji trag tokom igračke karijere, međutim interesovanje za perspektivnog fudbalera pokazali su i Volfzburg, Mančester Junajted i Liverpul, saznaje Sezar Luis Merlo, novinar argentinskog Tyc sporta.

Izabrane vesti

Budućnost igrača Argentinos Juniorsa biće jasnija u narednim nedeljama, a isti izvor navodi da je bundesligaš spreman da za centralnog vezistu plati 10.000.000 evra uz procente od naredne prodaje. Poput oca Fernanda, Federiko igra na poziciji defanzivnog veznog i prve korake napravio je u istom klubu kao i nekadađnja zvezda Madriđana. Ipak, ukoliko se opredeli za Real, mlađi Redondo će preskočiti jedan korak u poreženju sa ocem koji je pre dolaska na Santjago Bernabeu četiri godine igrao za Tenerife.

Posle šest godina u prestonici Španije Redondo senior je prešao u Milan u čijim je radovima posle četiri godine stavio tačku na igračku karijeru.

Federiko je u profesionalne vode uplovio leta 2022. godine kada je prekomandovan u prvi tim, a od tada je za Argentinos Juniorse odigrao 58 utakmica i upisao po dva gola i asistencije.

Realizacijom transfera Redondo bi mogao da postane drugi igrač na listi najskuplje prodatih fudbalera Argentinos Juniorsa, iza Nikolasa Gonzalesa prodatog za 11.260.000 evra Štutgartu pre pet godina, mada interesovanje evropskih giganata nagoveštava da bi neka od narednih ponuda mogla da bude i veća od aktuelne, čime bi bio ugrožen i rekord sadašnjeg člana Fjorentine.


tagovi

Argentinos JuniorsReal MadridVolfzburgFernando RedondoFederiko RedondoLiverpulMančester Junajted

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara