Od Dortmunda milion evra za muzej holokausta

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.19. | 14:44

Pored Borusije za proširenje memorijalnog centra u Izraelu istu sumu uplatitl još Dojče bank, Dojčeban, Dajmler i Folksvagen

Dortmundska Borusija nastavlja posvećenost borbi protiv antisemitizma i rehabilitacije zločina iz Drugog svetskog rata i kao takva zaista predstavlja svetionik u mraku koji preti da ponovo proguta Evropu, od Balkana pa naviše.

Desničarsko stremljenje da se nacistički zločini zaborave ili relativiziju, proces koji je kod nas već u poodmakloj fazi, grozi sve slobodnomisleće ljude. A jedan od takvih je i prvi čovek Borusije Hans Joakim Vacke koji je, predvodeći klub u toj ideji klub iz Dortmunda pružio podršku najpoznatijem muzeju holokausta, Jad Vašemu iz Izralea. Te je Borusija, zajedno sa još nekoliko nemačkih firmi, kao što su Dojčeban (Nemačka železnica), Dojče bank, Dajmler i Folksvagen uplatila milion evra za nastavak proširenja tog memorijalnog centra.

Izabrane vesti

"Pamćenje, dokumentovanje, istraživanje i učenje su stubovi na kojima počiva Jad Vašem. Osnaživanje toga je čast i posvećenost. Buduće generacije moraju znati šta loši ljudi mogu da urade drugom ljudima. Posvećeni smo međunacionalnom razumevanju, toleranciji i mirnom saživotu", izjavio je Hans Joakim Vacke.

Jad Vašem je memorijalni centar za jevrejske žrtve holokausta, a nalazi se na Brdu sećanja u Jerusalimu.

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Hans Joakim Vacke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara