Od kapitena sve zavisi! Lekari potpisali prevaru, igračima Boke podvaljen doping?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 15:50

Šta će biti sa Superklasikom

Drama u Argentini raste kako dan odmiče. U Buenos Ajresu će uskoro podne i lomi se šta će biti sa Superklasikom.

Iako je sa Monumentala skiunuta suspenzija, a policija je mulitplicirala snage i garantuje bezbednost, još je neizvesno da li će se igrati večeras od 21.00 čas. Boka još nije pristala.

Izabrane vesti

Sve zavisi od situacije sa kapitenom Pablom Perezom. On je najgore prošao u napadu Riverovih huligana na autobus sa Bokinim igračom. Komadići stakla su mu upali u levo oko i naneli mu povrede. On je sinoć prebačen ambulantnim kolima (koja su takođe napadnuta!) u bolnicu na oftalmološki pregled po zahtevu čelnika KONMEBOL-a. Pregledu je prisustvovao zvanični lekar KONMEBOL-a koji je posle toga potpisao dokument da Perez može da igra i d povrede oka nisu ozbiljne. Sumnja se da je to uradio pod pritiskom funkcionera FIFA i južnoameričke federacije kako bi se dodatno pojačao pritisak na Boku da igra.

Perez se vratio na stadion gde je Bokin lekar konstatovao da nije u stanju da igra i da povreda oka može ozbiljno da se zakomplikuje. U trenucima kada je izgledalo da je Boka popustila pod pritiskom i da će igrati, Perez je tražio od klupskog lekara zeleno svetlo da igra, ali je ovaj ostao nepopustljiv. Igrači Boke nisu hteli da izađu na teren bez kapitena, Riverov trener Galjardo i igrači su se solidarisali, pa su pritisci FIFA i KONMEBOLA-a ostali bez rezultata i meč je odložen.
„Doktori KONMEBOL-a su bili u svlačiuonici, sve su videli, složili se sa mnom i medicinskim konstatacijama, a onda su pod finansijskim pritiscima pristali da lažu i rekli da su fudbaleri u stanju da igraju“, napisao je na društvenim mrežama Bokin klupski lekar  Horhe Baptista.

Ipak, povrede Perezovog oko uopšte nisu tako površne i bezazlene kako je zvanični lekar KONMEBOL-a potpisao i Bokin kapiten će danas odraditi novi oftalmološki pregled, u drugoj klinici, kod drugog lekara. Od rezultata pregleda će zavisiti da li se meč igra večeras. Ako Perez ne bude dobio dozvolu lekara, igrači Boke neće izaći na teren bez svog kapitena.  Čeka se rezultat novog pregleda...

U međuvremenu, pojavili su se i informacije da su Bokini igrači lečeni na nedozvoljen način. Naime, Tevez, Benedeto, Gago, Gardona, Lamendra i „Vončop“ Abila su najviše osetili posledice suzavca, povraćali su, imali alergijske reakcije i temperaturu, bilo im je jako loše, zbog čega su podvrgnuti lečenju od strane lekarskog tima KONMBEOL-a. Međutim, danas je procurila vest da su pomenuti igrači lečeni kortikosteroidima koji su na listi nedozvoljenih supstanci. Bokini igrači su u strahu da bi mogli da padnu na doping testu zbog toga.

Drama raste...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Pablo PerezBoka juniorsRiver PlejtSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara