©Reuters
©Reuters

Od ponosa La Masije, do igrača koji čeka drugu šansu u Brajtonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 18:16

De Zerbi odlučan da Fatija zadrži i naredne godine na pozajmici

Projekcija karijere Ansua Fatija bila je znatno optimističnija u odnosu na dosadašnji put Barseloninog đaka. Verovalo se u La Masiji i šire da će krilni napadač iz juniorskih kopački odmah stati u one najteže i postati deo okosnice nove generacije kluba sa Nou Kampa, međutim od seniorskog debija fudbalera rođenog 2002. godine prošlo je četiri godine, a on još nije uspeo da makar delimično igrama potvrdi visoke domete koji su mu predviđani.

Dok je Barselona u međuvremenu iz svoje škole izbacila već niz prvotimaca među kojima su poslednji Lamin Jamal i Pau Kubarsi, biseri čak pet godina mlađi od Fatija, povremeni reprezentativac Španje muku muči da se dokaže čak i na pozajmici u Brajtonu.

Izabrane vesti

Naime, povreda koju je Fati doživeo u decembru i usled koje je bio prionuđen na pauzu od dva meseca, prekinula je uspon ofanzivca i pokvarila planove kako igrača tako i premijerligaša. Jesenjim igrama je fudbaler ponikao u redovima Katalonaca pridobio simpatije Roberta de Zerbija i sve je nagoveštavalo da će Brajton zadržati fudbalera pozajmljenog iz Španije, ali je povreda lista kojaje usledila ostavila ofanzivca nedorečenog i dovela u pitanje njegov otkup u junu.

Iako se Fati vratio na teren i ima sasvim dovoljno vremena da upotpuni utisak do kraja sezone, španski Sport ističe da je najrealniji scenario da pozajmica bude produžena. Isti izvor ističe da De Zerbi veruje Fatiju, ali i da smatra da je fudbalerova misija nepotpuna.

Italijanski strateg, ujedno najzaslužniji za dolazak ofanzivca, imao je jasan plan za Fatija i zamisao je bila da posle adaptacije tokom jeseni fudbaler Barselone u završnici takmičarske godine dostigne optimalni nivo frome. Planove je međutim pokvarila dvomesečna pauza usled povrede, te i pored činjenice da se vratio na teren u febraru ne deluje da će stići da se u potpunosti dokaže.

Istovremeno, gotovo je u potpunosti jasno da je fudbalerova priča sa Barselonom završena i da eventualni povratak u redove Katalonaca predstavlja najnerealnije rešenje, što ostavlja prostor Brajtonu i De Zerbiju koji Fatija smatra uspavanim džinom kojeg je samo potrebno probuditi. Španski mediji ističu da budućnost igrača u velikoj meri zavisi od budućnosti De Zerbija čija je želja i dodaju da bi u slučaju odlaska Italijana sa klupe premijerligaša gotovo izvesno opcija za Fatija bila odlazak istim putem, u novu sredinu sadašnjeg stratega.

Najzad, ukoliko dogovor ne bude postignut sa Brajtonom izvesno je da ofanzivca očekuje odlazak na pozajmicu u drugu sredinu.


tagovi

Ansu FatiBrajtonBarselonaRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara