Ivica Kralj
Ivica Kralj

ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Ivica Kralj sumnja u Engleze: Ni sad neće da naprave nešto veliko (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.05.18. | 08:31

Proslavljeni golman Partizana drugi gost redakcije MOZZART Sporta

Milan Jovanović je probio led, sad je red na Ivicu Kralja. Da proćaskamo malo o Svetskom prvenstvu u Rusiji u drugoj od više od 40 pričica kojima ćemo vas u rubrici Odbrojavanje do Mundijala uvoditi u najveći sportski događaj u 2018. godini. Kako proslavljeni golman Partizana vidi selekciju Srbije i njene šanse da prođu Grupu E. Koga vidi u finalu? Koga na pobedničkom postolju? A ko bi mogao da potpuno podbaci?

Da ne dužimo dalje...

Izabrane vesti

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE I GRUPI U KOJOJ SE NALAZI?

Kvalifikacije su krenule, ne po očekivanju, ali najbitnije je kako se završe. Videlo se i posle poslednje utakmice, nije bilo neke euforije na tribinama, ne znam iz kog razloga, jer momci su napravili stvarno fantastičan rezultat. Sad neću ništa novo reći, svaki plasman na SP je velika stvar, posebno kad vidite ko ne učestvuje, od Holanđana, Italijana, da ne nabrajam dalje. Ali možda je tako i bolje, da se ne pravi euforija, a ovi momci su mesto na Mundijalu zaslužili na terenu. Što mirnije odu, moći će da naprave dobar rezultat. Dobar rezultat je i plasman u narednu rundu bez obzira što smo mi euforični i pred svako SP možda priznajemo Brazil, Nemce, možda Argentine i tu se završava. Mi smo četvrti. A-ha-ha. Ali... Stvarno mislim da imamo neku lepu priliku, pre svega da je taj sam start grupe najbitnije. Protiv Kostarike. Ako tu uspemo da pobedimo, to nam otvara vrata drugog kruga. Možemo da igramo sa njima. A Brazil je poslastica neka. Bilo bi odlično da u ove dve prve te rešimo. Samo tako razmišljaju i ove druge reprezentacije.

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Apsolutnog favorita jednostavno nema. Brazilci su to uvek, Nemci po ko zna koji put. Oni čak i promene popriličan broj igrača i opet su dominantni. Glavni kandidati su Brazilci i Nemci. Ali prognoze su jedno, na terenu odlučuju sitnice. Bez obzira, to su dve najozbiljnije reprezentacije.

POTENCIJALNA IZNENAĐENJA?

Možda Rusi kao domaćini, veliki ulog, podrška publike. Mnogo stvari utiče. A zašto da ne verujemo da i mi možemo da napravimo reprezentaciju?

POTENCIJALNA NEGATIVNA IZNENAĐENJA?

Englezi koji su pred svako svetsko ili evropsko prvenstvo jedni od favorita, a završe praktično u prvom ili u drugom krugu. Mislim i sada da neće napraviti nešto veliko. Voleo bih, jer volim engleski fudbal i njihov način igre, ali...

MOZZART KVOTE
Englezi ispadaju u grupi - kvota 5.00

MIŠLJENJE O HRVATSKOJ?

Poprilično dobro igraju već godinama. Već uigrana reprezentacija. Dobro su delovali u kvalifikacijama. Jeste da su pred kraj imali problema, ali imaju dobre igrače. Možda ne tako dobre kao 1998, ali mogu da naprave nešto.

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Voleo bih Brazil Argentina da gledam lično. To je mnogo više od fudbala i moja želja. Da li i ostvariva pokazaće vreme.


tagovi

Rusija2018Ivica KraljOdbrojavanje do Mundijala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara