Milan Živadinović
Milan Živadinović

ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Milan Živadinović: Ne može nama Kostarika da bude ravnopravan rival

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 09:34

Nekadašnji selektor Jugoslavije puca od optimizma u razgovoru za MOZZART Sport pred SP u Rusiji

Mladen Krstajić već na početku trenerske karijere dobio je veliku čast da predvodi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu. Mnogi njegov nedostatak iskustva vide kao potencijalni problem za Orlove, ali nekadašnji selektor Jugoslavije Milan Živadinović, današnji gost MOZZART Sporta u „Odbrojavanju do Mundijala“, kaže da mu on, kao i svi bivši selektori, stoji na raspolaganju za bilo kakav savet.

Pogledajte sve kvote za plasman reprezentacija na Svetskom prvenstvu

Izabrane vesti

Popularni Bard smatra i da Kostarika nije dostojan rival Srbiji, da smo bolji od Švajcarske, a da Brazila ne bismo smeli da se plašimo.

Uostalom, posluštajte i sami...

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE?

Znate šta, lično se najviše plašim promene stručnog štaba. Tako su mene promenili 2000. godine (pred Evropsko prvenstvo, prim. aut.), pa su otišli u Holandiju i bili tamo poslednji... Prema tome, igrači, jer oni su bili nosioci da se promeni Muslin, napnite se, ispoštujte selektora Krstajića. Nema mnogo iskustva, ali mu svi mi bivši selektori stojimo besplatno na raspolaganju da pomognemo jer u pitanju je čast Srbije, a kad je Srbija u pitanju, svi smo spremni da uradimo najveće stvari. Imamo ekipu, imamo dobru atmosferu, ako hoće da budu disciplinovani, mi ćemo biti njihova prethodnica dole, trudićemo se nekim rezultatima da otvorimo poziciju naše plave čete. Moja je želja... Ovaj narod je zaslužio, kad je fudbal u pitanju, da bude zadovoljan i srećan. Momci, pokažite se u pravom svetlu!

ŠTA OČEKUJETE OD GRUPE U KOJOJ SE NALAZI SRBIJA?

Pa nemojte da preterujemo - Brazil?! Kad sam ja bio selektor, mi smo usred Brazila igrali 1:1. Oni jesu dobri, ali i mi smo dobri! Kažete, Kostarika? Nemojte, ne može Kostarika da nam bude ravnopravan rival, naši igrači igraju u boljim klubovima. I treći su Švajcarci. Oni jesu dobri kao kolektiv, ali Srbija je bolja!

Kvota da će Srbija pobediti Kostariku je 2,15!

Kvota da će Srbija pobediti Švajcarsku je 2,85!

Kvota da će Srbija i Brazil remizirati je 4,30!

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Tu su tradicionalno Brazil, Argentina, Nemačka... Svako ima svoju šansu. Ja sam učestvovao na nekoliko svetskih šampionata, pa znam, ko je trenutno motivisaniji, ko ima disciplinu, ko bolje sluša svog selektora, taj će biti prvak!

POTENCIJALNO IZNENAĐENJE?

Ne verujem u Hrvate, oni su jedanput-dvaput bili iznenađenje, i više ne mogu... Belgijanci nisu takvog kapaciteta da mogu da budu iznenađenje. Tražićemo u Brazilu, Nemačkoj i Argentini kandidate za svetskog šampiona, ali nemojmo da zaboravimo Rusiju! Rusija igra kod kuće, ima dobre igrače, dobrog selektora, a ja vam kažem - najviše volim da moja Srbija bude najbolja!

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Voleo bih Srbija i Nemačka!

Sve prognoze za SP pogledajte u našoj rubrici ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA.


tagovi

Odbrojavanje do MundijalaMilan ŽivadinovićRusija2018fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara