Ngolo Kante (©Reuters)
Ngolo Kante (©Reuters)

Odrekni se sistema i prodaj Kantea kako bi kupio Haverca

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.06.20. | 09:03

Plavci drastično podmlađuju tim ovog leta

Čelsi stavlja Kantea na prodaju. Kako piše Dejli Mejl Plavci će pokušati da dođu do ozbiljnih sredstava kako bi finansirali predstojeći prelazni rok.

Čelsi je već završio poslove oko Tima Vernera i Hakima Zijeha, ali želi da dođe do sredstava kojim bi kupio supertalentovanog ofanzivnog vezistu Bajer Leverkuzena Kaja Haverca. Vrednost nemačkog fudbalera procenjuje se na oko 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Plavci se prodajom Kantea lagano odriču važnog šrafa u sistemu igre. Kante je godinama unazad okosnica i tama i bez sumnje jedan od najboljih defanzivnih veznih igrača u Evropi. U Čelsiju očigledno razmišljaju isključivo tržišno i žele dodatno da podmlade tim. Na Samford bridžu verovatno su svesni da je ovo poslednja prilika da se uzme veliki novac od prodaje Francuskog veziste, koji je u martu ove godine proslavio 29. rođendan.

Kante je u London stigao na leto 2016. godine iz Lestera za 35.800.000 evra. U ove četiri sezone odigrao je 164 utakmice i postigao 11 golova za Čelsi. Ipak, daleko važnija je bila njegova uloga u kvarenju protivničke igre, što je radio perfektno.

Kai Haverc ima samo 21 godinu, ali je u prvom timu Leverkuzena još od 2016. godine i do sada je sakupio 144 nastupa za Aspirnidžije i postigao 43 gola. Ove sezone Haverc je odigrao čak 40 utakmica za Bajer u svim takmičenjima, postigao 16 golova i zabeležio devet asistencija. Jasno je da je došao trenutak za dodatni iskorak u karijeri mladog fudbalera.



tagovi

Ngolo KanteKai Haverc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara