Selim Amalah (©AFP)
Selim Amalah (©AFP)

Oduševio na Mundijalu pa poslat u rezervni tim

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 14:59

Selim Amalah kažnjen zbog odluke da ne produži ugovor sa Standardom

Sofijan Amrabat i Azedin Unahu pokupili su komplimente čitavog sveta zbog partija na Mundjalu, ali ni treći član veznog reda marokanske reprezentacije nije razočarao. Štaviše, Selim Amalah je izdanjima na planetarnoj smotri podigao sebi cenu i prikupio brojne udvarače iz najjačih evropskih liga. Ipak, po povratku u klub sačekala ga je loša vest – prebačen je u rezervni tim.

Razlog za ovakvu odluku uprave belgijskog kluba leži u tome što 26-godišnji vezista ne želi da produži ugovor koji mu ističe za šest meseci. I nije jedini, zajedno sa njim u drugi tim će Nikolas Raskin, talentovani belgijski vezista na kojeg su oko bacili Klub Briž, Bolonja i Rendžers.

Izabrane vesti

"Odlučili smo da pošaljemo Selima Amalaha i trojicu drugih igrača u rezervni tim. Ne želimo da radimo ništa što bi povećalo cenu igraču koji će otići iz kluba za džabe. Nećemo uraditi prljav posao za druge timove. Najlakše bi bilo pustiti ih da igraju, ali bi to bio opasan signal za druge igrač. Bilo bi kao da im poručujemo:'Uvek možeš da igraš i da odeš za džabe'", rekao je predsednik kluba iz Liježa Pjer Loht posle ubedljivog poraza od Anverpena na pitanje zbog čega pomenutih igrača nije bilo ni na klupi.

"To bi bila smrt za naš klub. Najlakše bi bilo pustiti ih da igraju. Upravi, treneru, samim igračima, ali to nije u interesu kluba, a to je jedino što je važno."

Trener Roni Dejla je posle pomenute utakmice sa Antverpenom indirektno pokušao da ukaže kako bi Amalahovo i Raskinovo prisustvo bilo od velikog značaja za ekipu, međutim, klub ne želi da čini uslugu zainteresovanim stranama.

"Zaista je tužno. Selim je bio jedan od naših najboljih igrača u utakmicama pre Svetskog prvenstva. Razumem njegove izjave, posebno posle ovako gorkog poraza. Mislim da Roni pokazuje puno razumevanja. On zna da moramo da gledamo dugoročno i on to takođe podržava", zaključio je Loht.


tagovi

Selim Amalah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara