Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Oglasio se Lotito o Sergeju: Preklinjao me je da ga pustim, nisam ništa potpisao

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 19:49

Predsednik Lacija tvrdi da je igrač zatražio transfer i da hoće u Saudijsku Arabiju zbog finansijskih motiva

Izašao je u javnost i Klaudio Lotito. I u svom stilu poručio da ništa nije gotovo...

Predsednik Lacija je progovorio o priči koja od sinoć drma italijanski fudbal i njegov klub – transferu Sergeja Milinković Savića u saudijski Al Hilal.

Izabrane vesti

Lotito je godinama odbijao ponude za Sergeja, tražio nadrealne sume od 150.000.000 evra i na kraju došao u situaciju da mora da ga proda ispod tržišne cene. Milinković Savić je ušao u poslednju godinu ugovora, odbio ponudu za produžetak saradnje i doveo Lacio pred skoro svršen čin da mora da ga proda kako na leto ne bi ostao bez obeštećenja.

Iako je ponuda Saudijaca sinoć stigla i usmeno je prihvaćena od strane Lotita i igrača, predsednik Lacija je danas dao prilično kontroverzne izjave.

„Ne znam ništa o tome, niti mi je poznato da je bilo šta dogovoreno. Možda vi znate bolje od mene? Ja nisam ništa potpisao“, rekao je Lotito danas.

A, potom je, ipak, priznao da je ponuda tu.

„Načuo sam da je stigla veoma bogata ponuda za igrača i ne toliko bogata za klub. Fudbaler je posle osam godina zatražio da napusti Lacio. Zvao me je i preklinjao da ga pustim. Hteli smo da mu produžimo ugovor i povećamo mu platu. Pokušavao sam do poslednjeg minuta da ga zadržim, ali kada čujete da igrač kaže kako je u pitanju lični izbor i da želi da ode, šta vi tu možete da uradite? Nisu u pitanju pare već motivacija. Posle toliko vremena želi da promeni sredinu. Ako ode u Saudijsku Arabiju, onda će njegovi motivi biti isključivo finansijske prirode. Treba njega da pitate“, prebacio je predsednik Lacija lopticu u Sergejevo dvorište. 

Dogovor sa srpskim reprezentativcem ima, međutim, iako je ušao u poslednju godinu ugovora, nadao se prvi čovek rimskog kluba da će više novca izboksovati. Očigledno da ga ponuda Al Hilala nije skroz zadovoljila, pa bi da tvrdi pazar. Ali, čini se, da će do transfera doći.

„U dobrim sam odnosima sa njim, ali je on taj koji na kraju odlučuje o svom životu. Imam sa njim normalan dogovor da može da ode ako dođe dobra ponuda. Ponuda koja je stigla je nešto manja od 50.000.000 evra“, poručio je Klaudio Lotito i zaključio:

„Dok je igrač Lacija, računamo na njega i očekujemo ga na pripremama. Kada to više ne bude, nećemo dovoditi u pitanje njegov izbor“.

 


tagovi

Klaudio LotitoSergej Milinković SavićLacioAl HilalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara