Ognjen Mimović u vatri Aleksandra Ćirkovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.02.24. | 16:26

Mladi desni bek na posebnom iskušenju na početku mandata u crveno-belom dresu

Kao kada u punoj ergeli konja, vidite lipicanera. To je bio Kosta Nedeljković, onog dana kada je pod komandom Baraka Bahara dobio šansu na pripremama na Zlatiboru i nagovestio velike domete. Momak rođen 2005. godine odigrao je odličnu polusezonu, za devet miliona evra otišao u Aston Vilu, a povrdom kuka otvorio je vrata startne postave godinu dana starijem Ognjenu Mimovića.

Da, sada će sve vrcati od poređenja dva momka koji su imali sličan razvojni put, kalili se u nižim rangovima, i onda naprečac dobili šansu u startnoj postavi. Mnogo toga se u prethodnom periodu otvorilo u karijeri Ognjena Mimovića. Pre samo sedam meseci momak iz Gornje Milanovca je špartao terenima trećeligaškog ranga u dresu OFK Beograda. Ni sam verovatno nije pomišljao da bi, posle kaljenja na Staroj Karaburmi, mogao uopšte da se nađe u kadru seniorskog tima Crvene zvezde. Nije Mimović bio ni prva ruka klupskih projekata.

Izabrane vesti

Ali u situaciji kada Vladan Milojević mora da posegne za najmanje rizičnom bonus opcijom, Ognjen Mimović se nametnuo kao starter na poziciji desnog beka. Imao je vrlo delikatne zadatke na debiju, kada je protiv njega igrao jedan od veterana Mozzart Bet Superlige Đorđe Ivanović. Preživeo je Ognjen Mimović prvi start bez većih posledica, čak je bilo uočljivo da u sistemu Vladana Milojevića ima dodatni zahtev – da ulascima u sredinu pomogne vezistima da razbiju presing rivala.

Solidno je izgledao Mimović, uz dva od četiri dobijena duela, jedan uspešan start i dva presečena napada Brđana. Ali biće u ozbiljnoj vatri Ognjen Mimović, sa vrlo limitiranim superligaškim iskustvom, u derbiju kola protiv TSC-a za dva dana. Crvena zvezda će na tom meču braniti tradiciju uspeha i efikasne igre na TSC Areni, ali i minimalan zaostatak pred 172. večiti derbi.

Gledajući nominalnu postavku Ognjen Mimović bi trebalo da se suoči sa Aleksandrom Ćirkovićem. Krilni fudbaler Krila Sovjetov, na pozajmici u Topoli, jedno je od najpozitivnijih iznenađenja srpskog šampionata u prethodnom periodu. Ne samo da je povremeno glavna ofanzivna snaga Žarka Lazetića, već se dešavalo da napuni oči i neutralnim posmatračima.

Bio je Aleksandar Ćirković potpuna senzacija novembarskog okršaja sa Partizanom, kada je postigao direktan gol iz kornera, i perfektno izvodio udarce iz ugla. Još dva puta su Topolčani postizali golove posle njegovih otrovnih kifli.

Umeće je pokazao i na nedavnom gostovanju u Pančevo, kada je prilikom postizanja gola, povukao loptu na jaču desnu nogu i potom poslao udarc u suprotne raklje. Tehnička perfekcija kojom Ćirković može da muči većinu čuvara u Mozzart Bet Superligi, biće posebno izazovna za Ognjena Mimovića. Kao i stručni štab Crvene zvezde, koji bi pripremom meča morao da pripremi mladog desnog beka za ono što ga očekuje.

Aleksandar Ćirković je sa šest postignutih golova u Mozzart Bet Superligi, posle Ifeta Đakovca, najefikasniji igrač TSC-a u ovoj takmičarskoj godini. I ne postoji bolji igrač koji bi trebalo da pripremi Zvezdinog desnog beka za ono što ga očekuje u večitom derbiju.


tagovi

Ognjen MimovićAleksandar Ćirković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara