Detalj sa kup meča između Oksera i Marselja (©AFP)
Detalj sa kup meča između Oksera i Marselja (©AFP)

Okser u lovu na drugo mesto vredno direktne promocije u elitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 14:46

Francuska Liga 2: Tim u kojem su ponikli Erik Kantona i Đibril Sise zatvara kolo sa Genganom

Kada se baci pogled na tabele francuske Lige 2, tamo su sve sami nekadašnji članovi elite. Neko ko godinama nije pomno pratio dešavanja u francuskom fudbalu bio bi ubeđen da se radi o Ligi 1 sve dok ne spazi da nema Liona, Marselja, Pari Sen Žermena, Lila… Ne čudi, jer za promociju u prvi rang bore se Tuluz, Nim, Sošo, Kaen i Okser, a na drugom kraju tabele su Nansi, Dižon, Valensijen, Gengan, Bastija…

20.45: (2.00) Okser (3.40) Gengan (3.90)

Izabrane vesti

I pre početka Lige 2 bilo je jasno da će ovosezonski šampionat podariti velika uzbuđenja, da odiše kvalitetom – što nije bio sčučaj nekih prethodnih sezona. Podatak da je čak 17 od 20 klubova nekada bilo deo elite, a dobar deo njih ne spada u puke statiste. Sve to nagoveštavalo je kvalitetan fudbal.

Za sada, niko nije preterano odskočio. Nije bilo ni vremena, jer je u toku tek 5. kolo koje će zatvoriti Okser i Gengan (20.45). Domaćin spada u red timova koji figuriraju kao kandidati da se popnu stepenicu više i vrate u Ligu 1. A, pobedom bi mogao da izbije na drugo mesto.

Lidersku poziciju drži Tuluz, a ispod njega poslagali su se Nim, Pariz, Sošo, Kaen i Okser. Kada se jednom ispadne iz elitnog ranga teško je se vratiti. To verovatno najbolje znaju Sošo i Okser. Iznedrio je Okser velika imena kao što su Erik Kantona, Đibril Sise, Bakari Sanja, Filip Mekses, Abu Dijabi, Jaja Sanogo, Žan Bumsong… Bio je fabrika talenata i nezamenjivi član Lige 1 do 2012. godine. Kada je jednom skliznuo u Ligu 2, više se nije vraćao.

Godinama unazad tavori Okser, pokušava da se vrati na veliku scenu i bude u društvu najboljih. Ne polazi mu to za rukom. Ipak, ovosezonski start navijačima uliva nadu. Okser je bez poraza, igra dobro i po svemu sudeći ovo bi mogla biti njegova sezona. Na dve startne pobede napakovana su dva remija, a za povratak na pobednički kolosek dobijen je rival koji “ne zna gde udara”.

Ne može Gengan da se sastavi na početku sezone, nema pobedu posle četiri kola i prvi je iznad zone ispadanja. Sve to ukazuje da bi Okser na papiru trebalo da lako zatvori utakmicu i ostavi bodove u svom dvorištu. Ali, protiv Gengana nije slavio na prethodna četiri meča. Zbog toga niko u Okseru ne shvata olako večerašnji susret.

FRANCUSKA 2 - 5. KOLO

Ponedeljak

20.45: (2.00) Okser (3.40) Gengan (3.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 2OkserGengan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara