Oluja u Novom Sadu: Igrači Vojvodine plakali zbog sudije, sve završio Jovan Šegrt! Stolica rešen da ode

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 08:43

„Ovo nije fudbal, ovo je nešto za koje svi znaju u ovoj zemlji kako se zove“, kaže Saša Drakulić, sportski direktor Lala

Umesto fudbala, u centru pažnje je sudija. Arbitraža Jovana Šegrta na derbiju 26. superligaškog kola jedna je od tema dana u ovdašnjem loptanju. Zbog odluke da pokaže na jedanaesterac u korist Crvene zvezde i tako primakne lidera šamopionata pobedi na „Karađorđu“, postao je persona non grata u očima čelnika Vojvodine.

U odbranu kluba, posle susreta vanredne runde, stao je Saša Drakulić, sportski direktor Novosađana.
Ovo je velika fudbalska sramota u režiji sudije Jovana Šegrta. Ne razumem šta se ovo radi i kuda sve ovo vodi. Ovo nije fudbal, ovo je nešto za koje svi znaju u ovoj zemlji kako se zove“, ogorčeno je posle derbija pričao Drakulić, a njegove reči prenosi Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Sporna je odluka da se dosudi penal posle pada Nemanje Radonjića u kaznenom prostoru domaćina i duela sa Mesarovićem.
Ne znam šta igračima da kažem. U svlačionici su svi redom plakali zbog onog što su doživeli od sudije Šegrta. Kako da ih utešim? Kako da ih zaštitim od sudijske samovolje? Ništa inače ne pomaže, ovo je sve režirao i završio Jovan Šegrt“.

Jedanaesterac iz 83. minuta je, po oceni Lala, samo vrhunac sudijskih odluka.
Zašto se Vojvodini prosto ne dozvoljava da igra fudbal? Pa Šegrt je tolerisao od prvog minuta odugovlačenje igre Zvezdinih igrača. Imam potrebu i obavezu da stanem iza naših igrača, ali ne znam kako da ih zaštitim da im se ovakve stvari ne događaju.

U zaključku...
„Kakav je ovaj naš fudbal? Kome ovo treba? I zašto? Vojvodina je u derbiju bila žrtva jednog čoveka i njegove namere da pomogne Crvenoj zvezdi. I ovo malo publike što dolazi na naše superligaške utakmice - odustaće, jer ovakve stvari kao što su se desile u derbiju na Karađorđu su i protiv fudbala i protiv gledalaca“, besneo je bio Saša Drakulić.

Bes je mogao da se pročita i na licu Ilije Stolice, dok je davao izjavu za TV Arena sport. Podsetimo, trener Vojvodine je rekao da su sinoć „osramoćeni klub, trener i igrači“, a prema saznanjima Sportskog žurnala baš posle ovog meča daroviti stručnjak bi mogao da napusti Novi Sad. I to samo dva i po meseca posle ustoličenja na novu funkciju.
Sinoć je Novim Sadom prostrujala vest da je Ilija Stolica rešen da se povuče sa klupe. Navodno, poslednja dešavanja su prevršila meru i mladi stručnjak ne pomišlja da se vraća u Novi Sad“, navodi Sportski žurnal, a nije teško pretpostaviti da odluka - ako je tačna - nije posledica samo dešavanja na utakmici sa Crvenom zvezdom, već opšteg stanja u srpskom fudbalu i Sudijskoj organizaciji na šta je Stolica i dok je bšefovao u Voždovcu često ukazivao.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Jovan ŠegrtIlija StolicaSaša Drakulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara