Penal rešio derbi! Zvezda sačuvala +14! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.03.18. | 19:50

Crveno-beli teškom mukom slavili protiv Vojvodine - 2:1

Zvezda je preživela Novi Sad i overila prvo mesto u regularnom delu sezone! Utakmica solidnog tempa, čiji jak sastojak je bila i hrabra igra Vojvodine, otići će u zapećak. Pričaće se o detalju iz 83.minuta-  duelu Radonjića i Mesarevića koji je arbitar Šegrt okarakterisao kao jedanesterac! Grmeće sigurno u Novom Sadu, jer su bili bliži nego ikad da stave tačku na inferiornost u sudarima sa crveno-belima. Ovako, Ben je iskoristio jedanesterac i doneo lideru velika tri boda lideru Superlige: Vojvodina - Crvena zvezda 1:2.

Vojvodina  možda morala da bude nagrađena za hrabru igru. Ostali su prisebni učenici Ilije Stolice i u trenucima kada su im crveno-beli udarili defanzivnu anesteziju. Nisu izgubili glavu, već su sačekali da Eze u 72.minutu donese više nego zasluženo izjednačenje i naplati promašaje Mihajlovića i solidne pokušaje sa distance Jovičića i Arsića... Činilo se da crveno--beli tumaraju ulicama rezultatskog podbačaja i da su se prevarili u raunicii da će na iskustvo dobiti derbi u Novom Sadu. A onda se desio taj 83.minut i prvenac Bena koji će i onako visoku temperaturu u srpskom fudbalu podići na najvišu moguću tačku... Videlo se to i po detaljima u samom finišu. Mnogo, mnogo nervoze, verbalnih duela, nasrtaja na glavnog arbitra! Krajnje nepotrebno... Da nije toga bilo pričalo bi se o duelima posle kojih je sve pucalo, trku Ezea, vrlo kvalitetnim partijama Jovančića i Arsića.  Naravno i o svetlim momentima u igri Crvene zvezde kojih ih je bilo.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je imala početak iz snova u Novom Sadu. Posle centaršuta Radonjića i bombe Jovičića, Rockov je kratko odbio loptu. Najbrži je bio Mičeld Donald i smestio je u mrežu. Možda su navijači crveno-belih očekivali da njihov tim po kratkom postupku zabode Zvezdinu zastavu na centar Karađorđa, ali se Vladan Milojević odlučio da prekopira evropsku taktiku.

Gosti su čekali i pokušavali da presingom nateraju na greški rivala, ali se Vojvodina uspravila i bila u najmanju ruku rravnopravan protivnik. Tim Ilije Stolica je kroz pas i posed tražio priliku da uzvrati. Nije tu bilo lako ni na papiru jačim timovima od Novosađana  koji su, ipak, u nekoliko situacija biii blizu da uzdrmaju taktički rov Vladan Milojevića.

I to udarcima sa distance. Možda ne tako lepa utakmica za oko, ali meč vrlo dobrog tempa izrodio je sjajne pokušaje Lazara Arsića i Stefana Mihajlovića sa distance. Nekadašnji napadač crveno-belih odapeo je bombu sa 35 metara koja je završila pored gola Milana Borjana.

Sa druge strane crveno-beli su da im se otvori pozicija za kontru. Nisu je dočekali, mada je mirisalo na opasnost u nekoliko navrata. Međutim kako je vreme prolazilo Vojvodina je rasla. Izborila se za prevlast na sredini terena. Ofanzivno su patili domaćini, udarali u odbrameni zid crveno-belih. Međutim, napipali su domaćini veliki propust u postavci crveno-belih. Pukla je kontra, crveno-beli su se spasili jednom, ali je Eze ostavljen sam. Zakucao je loptu u mrežu.

Vojvodina nije htela da se zadovolji. Opewt je jurila napred, ali su crveno-beli dočekali pomenuti penal i upisali još jednu pobedu. Pričaće se o ovome još nekoliko dana.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2  (0:1)
/ Eze 73 - Donald 2, Ben 84 pen/

   Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Sudija: Jovan Šegrt

Gledalaca 7000

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Lakićević, Vukasović, Radovanović, Lazarević - Jovančić, Putinčanin - Vukasović, Subotić (od 71. Mesarević), Eze - Mihajlović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald, Srnić, Krstičić, Radonjić - Pešić (od 73. Pešić).

Superliga, 26. kolo:

Bačka - Radnik Surdulica 4:2 (2:1)
/Luković 9, 22, Dimitrijević 58, Dodlek 71 - Zlatanović 40, Zlatanović 84/

Borac Čačak - Čukarički 2:2 (1:1)
/Filipović 20, Knežević 69 - Docić 53, Mutrinski 92/

Voždovac - Mladost Lučani 0:0

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Petković 77 - Pavkov 51pen, 76pen, Noma 81/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Matić 11/

Spartak Subotica - Zemun 1:2 (1:0)
/Đuričin 37 - Petković 60, 68/

Partizan  - Rad 3:1 (1:1)
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Eze 73 - Donald 2, Ben 84/

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan MilojevićIlija StolicaMičel Donald

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara