Jović (© AFP)
Jović (© AFP)

Oproštaj tražili, oproštaj dobili: Jović i Terzić se pokajali, užasnuti su, moramo da budemo ujedinjeni

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 11:59

Trener Fjorentine vratio u konkurenciju srpske reprezentativce

Možda su bili neoprezni, možda lakoverni, možda im je proradio ego, ali su – pomilovani. Igraće do kraja sezone i Luka Jović i Aleksa Terzić za Fjorentinu, pošto im je trener Vinčenco Italijano oprostio ispad posle poraza od Bazela i vratio u konkurenciju za preostale utakmice.

A one su za Ljubičaste veoma važne. Posebno prva, pošto će u četvrtak u Švajcarskoj pokušati da nadoknade zaostatak sa stadiona „Artemio Franki“ (1:2) i plasiraju se u finale Lige konferencije. Zato su šefu stručnog štaba potrebne sve raspoložive snage, uključujući i Srbe, koji su ga javno, posredstvom Instagrama, kritikovali zbog izbora igrača u prvom polufinalnom meču.

Izabrane vesti

Doduše, tako što su lajkovali navijačku stranicu koja je objavila zamerke na račun taktike Italijana, smatrajući da je trebalo da protiv Bazela ponovi startere iz meča sa Napolijem, kad su levi bek i špic bili na terenu. Trener Viole pokazao je širokogrudost i pojasnio da je prihvatio izvinjenje srpskih reprezentativaca.

Kad dođu u moju kancelariju tražeći oproštaj, užasnuti onim što se dogodilo, ne možete da postupite drugačije nego da im oprostite. Znaju da su omalovažili sve, ali su se pokajali i ta tema je za mene zatvorena. U narednih 20 dana moramo svi da budemo ujedinjeni“,pojasnio je Italijano, misleći na završnicu sezone.

U međuvremenu, Fjorentina je savladala Udineze, Aleksa Terzić dobio šansu u završnih pola sata umesto Kristijana Biragija, dok Luka Jović nije ulazio.

Razočaranje poput onog na susretu sa Bazelom moralo je odmah da se prevaziđe, dobili smo novu priliku i zasluženo pobedili. Dali smo dva gola, a protivnika ograničili na mali broj šansi. Sad idemo na gostovanje i daćemo sve od sebe kako bi navijači na nas bili ponosni. Nadam se da će se do četvrtak Artur Kabral u potpunosti oporaviti, jer mi je potreban kompletan kadar“, dodao je Vinčenco Italijano.


tagovi

Aleksa TerzićLuka JovićVićenco ItalijanoVinčenco ItalijanoFjorentinaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara