Orban nacionalizuje fudbal: MOL kupio Ujpešt, Vignjević dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.02.24. | 15:23

Velike promene u trofejnom mađarskom klubu

Mađarska državna naftna kompanija MOL otkupila je 95 odsto vlasništva fudbalskog kluba Ujpešt od belgijskog biznismena Roderika Dušatela i tako preuzela kontrolu nad trofejnim mađarskim kolektivom i nekadašnjim polufinalistom Kupa šampiona i Kupa pobednika kupova. Aktuelno mađarsko rukovodstvo na taj način je nastavilo sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu i sportske kolektive širom zemlje. Predsednik Viktor Orban se svojevremeno i sam bavio fudbalom, a i danas je veliki zaljubljenik u ovaj sport.

Dušatel je zvanično napustio klub koji već dugo ne beleži rezultate u skladu sa svetlom tradicijom. Zvanična transakcija i promena vlasništva biće ozvaničena u aprilu 2024. godine.

Izabrane vesti

Samo dva dana nakon promene vlasničke strukture otkaz je uručen srpskom treneru Nebojši Vignjeviću. Nekadašnjem igraču i treneru Rada, ovo je bio drugi mandat na klupi mađarskog kluba, s tim što se ovaj put zadržao manje od godinu dana, a u prethodnom čak sedam godina.

Mađarski Nemzeti piše da je novoj Upravi predložen Peto Tamaš, koji je radio u Vespremu i Videotonu, ali da je glavni kandidat za preuzimanje Ujpešta u ovom trenutku Geza Meseli, koji bi uskoro mogao da preuzme funkciju šefa struke.

Nebojša Vignjević još od 2013. godine, kada je napustio Vojvodinu, nije radio u srpskom fudbalu. U Ujpeštu je prvi put bio od oktobra 2013. godine do juna 2020, a u međuvremenu je radio u Lijepaji, Honvedu i Al Dafri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


tagovi

Nebojša VignjevićUjpešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara