Fudbaleri Osijeka (©Reuters)
Fudbaleri Osijeka (©Reuters)

Osijek ne da drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.07.20. | 13:25

Ekipa trenrera Ivice Kuleševića nije primila gol pet utakmica. Dinamo u očajnoj formi, ima dva vezana poraza

Hajduk je u agoniji, Rijeka je imala turbulentu sezonu sa mnogo padova, pa je Osijek izbio u prvi plan u finišu sezone. Ekipa trenera Ivice Kuleševića, dva kola pre kraja šampionata Hrvatske, je na drugom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Osiječanima je rival za vicešampionsku titulu Lokomotiva. Dugo su Zagrepčani bili na drugoj poziciji, ali su prošle nedelje odigrali samo 1:1 sa Slavenom u gostima, pa je tim iz Slavonije izbio na drugo mesto.

U poslednjem kolu verovatno pada odluka o drugom učesniku u kvalifikacije za Ligu šampiona pored prvaka Dinama. U Gradski vrt stiže Lokomotiva, a pre toga u subotu (18.55) Osijek putuje u Varaždin. Pobeda bi dosta značila jer bi onda u poslednjem kolu protiv Zagrepčana bio dovoljan i bod za kvalifikacije za evro-elitu.

Izabrane vesti

Osijek je u formi. Nije poražen u nastavku sezone posle pandemije virusa korona. Ima osam mečeva bez poraza, od toga čak šest pobeda, a tri u nizu. Varaždinci su sigurni u eliti i naredne sezone, pa na papiru gosti imaju lak posao.

"Nimalo jednostavna utakmica za nas, naprotiv. Varaždin se pokazao kao ozbiljan i opasan tim, sigurno će i protiv nas da bude takav. S druge strane, mi znamo svoj put i cilj, a kvalitet ćemo, kao i uvek, morati da potvrdimo na terenu. Domaćin može da igra rasterećeno, a nama je ovo jedna od ključnih utakmica za ostvarenje naših ambicija. Sigurno će to biti zanimljiva utakmica za gledaoce. Ne bežimo od toga da smo favoriti. Dogovorili smo se u svlačionici da ne gledamo tabelu, nego se isključivo fokusiramo na ono što nas čeka na terenu, ne zamarajući se drugim rezultatima“, poručio je trener Ivica Kulešević za klupski sajt.

Ove sezone, Osijek je ove sezone pobedio jednom i igrao dva puta nerešeno protiv današnjeg rivala. U Gradskom vrtu je bilo 2:0 i 2:2, a u prvom delu sezone u Varaždinu rezultat je bio 1:1. Mreža Osiječana nije se tresla već 450 minuta. Poslednjih pet utakmica gol-razlika Osijeka je 5:0. I Varaždin igra mečeve sa malim brojem pogodaka. Na četiri u nizu je dolazilo 0-2 pogotka.

Dinamo je odavno rešio pitanje šampiona, ali je u očajnoj formi u nastavku sezone. Mladi stručnjak Igor Jovićević je trajao samo dva meseca, a ulogu vatrogasca ima Zoran Mamić. Iskusni stručnjak Matijaž Kek, selektor Slovenije i nekadašnji trener Rijeke sa kojom je osvojio titulu u Hrvatskoj, odbio je Modre i Zdravka Mamića. Navijači bi rado videli na kormilu Roberta Prosinečkog, a osim trenera turskog Kajzerija kao rešenje za klupu se pominju Niko Kovač, Vahid Halihodžić, Igor Bišćan, Goce Sedlovski, Goran Tomić...

U takvoj situaciji, fudbaleri Dinama jedva čekaju kraj sezone. Prošle nedelje su poraženi od Hajduka sa 3:2 na Maksimiru, pre toga i od Rijeka sa 2:0, a danas (21.05) idu na noge Istri u Puli.

Domaćinu ovaj meč takođe ništa ne znači jer je sigurno deveti i igraće plej-aut za popunu najbolje lige Hrvatske. Deset poslednjih utakmica je Dinamo pobedio Istru u šampionatu Hrvatske. Ove sezone u Puli je bilo 2:1 za Modre, a na Maksimiru 1:0 i 2:0.

HRVATSKA 1 - 35. KOLO

Petak

Slaven - Inter Zaprešić 3:1 (1:1)

/Grgić 42, Etoundi 49, Krstanović 52penal - Andrić 13/

Subota

18.55: (10,00) Varaždin (4,50) Osijek (1,32)

21.05: (7,25) Istra 1961 (4,40) Dinamo (1,40)

Nedelja

18.55: (1,45) Lokomotiva (4,20) Gorica (6,50)

21.05: (2,75) Hajduk (2,90) Rijeka (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

OsijekDinamo ZagrebVaraždinIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara