Omladinci crveno-belih na treningu u Italiji (©FK Crvena zvezda)
Omladinci crveno-belih na treningu u Italiji (©FK Crvena zvezda)

Oslabljeni omladinci Zvezde traže put do šesnaestine finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 14:45

Crveno-beli gostuju Empoliju (utorak, 19.00) u revanš meču. Prethodno su prvaci italijanske Primavere i naše Omladinske lige odigrali u Beogradu 1:1

Solidan rezultat ostvarila je selekcija Crvene zvezde do 19 godina u prvom susretu 2. kola „puta šampiona“ u elitnom takmičenju. U Beogradu je sa Empolijem odigrala prihvatljivih 1:1. Ovog utorka izabranike Marka Neđića od 19 časova očekuje revanš u Italiji.

Pobednik dvomeča igraće protiv drugoplasiranih ekipa iz dela koje se igra po grupama. Zvezda je prvak Omladinske lige Srbije, Empoli je prošle sezone prvi put u istoriji osvojio Primaveru i obe selekcije smatraju za sebe da zaslužuju da se nađu u završnoj fazi Lige šampiona.

Izabrane vesti

19.00: (1,57) Empoli U19 (3,90) Crvena zvezda U19 (5,30) - prvi meč 1:1

Nažalost, crveno-beli su značajno oslabljeni. U Italiji su se povredili Marko Ćurić i Aleksandar Kahvić, a tamo nisu otputovali ni Stefan Marinković i Viktor Radojević.

Na poslednjem treningu pred meč crveno-beli su uvežbavali jedanaesterce, do kojih bi moglo da dođe u slučaju novog nerešenog rezultata.

Inače, ima i Empoli igrače sa ovih prostora. Devetnaestogodišnji Luka Simić, koji igra u veznom redu, ima pasoše Srbije i Italije. Na golu stoji njegov vršnjak, Slovenac Klemen Hvalić.

Zasad su samo četiri tima obezbedila plasman u narednu fazu Lige šampiona za omladince, Dinamo Kijev, Viljareal, Mančester junajted i Juventus.


tagovi

omladinci crvene zvezdeOmladinci ZvezdeLiga šampiona za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara