(©Reuters)
(©Reuters)

Ostrvski pakao gotov, Bjelica pružio ruku spasa Oršiću: Dinamo izvisio, Hrvat stiže kod Markovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 22:50

Utanačeni detalji sa Trabzonom, ostao još samo potpis...

Po desnom krilu Lazar Marković. Po levom Mislav Oršić. Stvoriće Nenad Bjelica balkanski tandem po bokovima za povratak šampionskog pehara i novu ludu žurku na obali Crnog mora. Naravno, ukoliko srpski fudbaler ostane na pozajmici i nešto se u poslednji čas ne izjalovi sa transferom Hrvata.

Detalji su utanačeni, dogovor sklopljen, saznaje Germanijak. Preostala je samo promocija i hrvatski reprezentativac će moći da odahne. Ostrvski pakao biće gotov kada žvrljne autogram na ugovor sa Trabzonom. Ni u snu nije snio da će iz Engleske želeti da pobegne glavom bez obzira posle samo šest meseci.

Izabrane vesti

U januaru je Mislav Oršić potpisao višegodišnji ugovor sa Sautemptonom, očekivanja su bila ogromna, izdvojeno je oko 6.000.000 evra za hrvatskog reprezentativca sa prefinjenom kiflom. Ali, umesto da bude nosilac i spasilac, šansu je dobijao na kašičicu. I iz prvih redova gledao kako klub tone u Čempionšip, kako mu nema spasa.

Mislav Oršić je bio skrajnut, valjani razlozi dati nisu. Trenira dobro, problema nema, a ipak stoji po strani. Minutažu koju je dobijao bila je mizerna, više je sedeo na tribinama no što je bio na klupi. Terenu nije primirisao i kada su se na Sent Merisu upalile sirene za uzbunu. Pomno su u Maksimiru pratili razvoj situacije, nadali se da bi mogli tokom leta do heroja ulice, da ga momka iz Kustošije vrate tamo gde pripada…

Dinamo je izvisio, ostao je praznih šaka, međutim, i pored toga što se bronzani sa Svetskog prvenstva u Kataru nije vratio u domovinu, nisu u Hrvatskoj nezadovoljni. Jer, levo krilo je otišlo tamo gde će igrati. Nenad Bjelica je pružio ruku spasa Mislavu Oršiću. Od prvoga dana leta najrealnije je bilo da će hravtski reprezentativac završiti u gradu na obali Crnog mora, pošto je Trabzon u stanju da ispuni finansijske zahteve, nema problem sa solventnošću, dok su zagrepčani igrali na kartu neisplaćenih rata.

Sautempton nije pokrio sve što je trebalo da pokrije, kasnio je sa uplatama, no ta slamka za koju su se hvatali ljudi iz Dinama bila je poprilično tanka.

Ugovor je spreman, Mislav Oršić će potpisati večeras ili narednih dana. Ubrzo će sve biti završeno i uspostaviće se stara konekcija. Naći će se krilni napadač u timu kod čoveka pod kojim je eksplodirao u Dinamu. Nenad Bjelica pronašao mu je žicu, za vreme njegovog gazdovanja na Maksimiru postao je “ubica londonskih klubova”.

U Trabzonu neće morati da brine hoće li morati da igra, već samo da probudi starog sebe, onog iz Dinama. Ako u tome uspe – klicaće mu i na obali Crnog mora. Tamo se stvarno živi za fudbal.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mislav OršićNenad BjelicaTrabzonSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara