©Stasrport
©Stasrport

Osveta se služi hladna – Radnički gurnuo Želju na ivicu provalije

Vreme čitanja: 5min | sub. 27.04.24. | 22:08

Pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade, Vanja Ilić sprečio već viđeno slavlje Pančevaca (1:1)

Debelo se Železničar iz Pančeva zadužio kod Nišlija u osnovnom delu Mozzart Bet Superlige i te reačune platio je sa kamatom u meču drugog kola plej-auta (1:1).

Slavlje domaćina bilo je već viđeno. I u samoj najavi utakmice, u koju su gosti ušli desetkovani, i prema kvotama u kladionicama, koje su Pančevce proglasile za apsolutnog favorita. Sudija Andrija Stojanović pokazao je samo dva minuta nadoknade, Želja je minimalno vodio i negde već bio upisao tri boda, ali onda je Vanja Ilić pokvario raspoloženje u taboru Pančevaca i poslao ih na ivicu provalije.

Izabrane vesti

Ako ćemo iskreno, makar prema prikazanom u ovoj utakmici, u Železničaru i nemaju neko uporište za optimizam u borbi za opstanak. U prvom poluvremenu nisu šutnuli u okvir gola, na početku nastavka su pogodili posle jedne bočne lopte i konfuzije u odbrani rivala, potom se opredelili da čuvaju taj minimalac, bez energije sa kakvom se igra „utakmica sezone“, kako su je proglasili u redovima domačih.

Na drugoj strani, Radnički je osvojio baš sladak bod i napravio još jedan veliki korak ka očuvanju superligaškog statusa, odigravši šestu uzastopnu utakmicu bez poraza. Trener Joksimović Vanju Ilića kao da je svesno čuvao kao aduta za finiš utakmice. Ubacio ga je u igru u poslednjih pola sata, ovaj je postigao strašan gol iz voleja u 82. minutu, naknadno i opravdano poništen zbog ofasjda, ali je univerzalac Nišlija svoj osmi pogodak u sezoni sačuvao za poslednje trenutke utakmice. Tri od naredna četiri meča Radnički igra kod kuće i ima pred sobom autoput ka opstanku.

A bio je kadrovski osakaćen ove večeri. Na odsustvo Bamidelea i Ada zbog žutih kartona, te Stajića zbog povrede, nadovezao se izostanak Vanje Ilića i Marka Petkovića, koji su ostali na klupi, pa se može reći da je Radnički nastupio bez pola tima, te se trener Dejan Joksimović posle dužeg vremena odlučio za formaciju sa trojicom u poslednjoj liniji, a Jamkam je, kao i protiv Crvene zvezde, zaigrao u defanzivnom delu veznog reda, uz Faja i Belakovića kao ful bekove.

Ipak, nabildovani samopouzdanjem iz serije odličnih rezultata, Nišlije su i u takvom sastavu u prvih desetak minuta zagospodarile terenom, a tu dominaciju krunisale akcijom iz desetog minuta, kada je Vasilije Bakić postupio u maniru napadača. Sve je tu bilo na vrhunskom nivou – prijem grudima, pa lažnjak, na kraju i oštar udarac po zemlji – nedostajalo je samo par desetina centimetara preciznosti.

Oporavio se domaćin od te početne inferiornosti, preuzeo posed lopte, pokušavao čestim stituacionim formacijskim promenama da poremeti rivala, ali Radnički se vrlo organizovano branio, pa su dva neprecizna pokušaja Aleksandra Kovačevića iz daljine bila sve što je Železničar ofanzivno uradio u prvom poluvremenu.

Nekadašnji fudbaler upravo niškog Radničkog i Crvene zvezde bio je u centru pažnje u finišu prvog poluvremena kada se slučajno sudario sa arbitrom Stojanovićem. Neki portali željni klikova možda bi, imajući u vidu Kovačevićev nadimak, izvukli naslov „Tenk pregazio sudiju“, ali bio je to samo jedan simpatičan detalj, ovde se ipak uz ozbiljan pristup bavimo fudbalom.

Najbolju priliku u ovom delu meča gosti su imali u 28. minutu, kada je Mesarović spojio Vukića sa golom, pronašao rupu iza leđa protivničke odbrane, ali je golman Milan Mijatović istrčao, ušao u šut i spasio svoju mrežu. Imao je nepiuna dva minuta kasnije Mesarović i jedan odličan prodor, ali mlak udarac iz daljine, a onda je neposredno pred odlazak na odmor bez preke potrebe podstakao sudiju Stojanovića da mu pokaže žuti karton posle malo neopreznijeg starta.

Kolins Faj je definitivno najveće razočaranje u dresu Radničkog ovog proleća. Možda i najzvučnije zimsko pojačanje, učesnik Mundijala u Kataru, kamerunski reprezentativac serijom bledih partija, čak i skupih kikseva, izgubio je mesto u timu, a i ove večeri prokockao je pruženu mu šansu.

Bukvalno ni iz čega, iz mirnog poseda lopte ispred sopstvenog kaznenog prostora, u 48. minutu poklonio je rivalu idealnu poziciju za slobodan udarac, uz prekršaj za žuti karton. Aleksandar Đorđević je specijalista za takve situacije, njegov udarac golman Stevanović atraktivno je zaustavio, ali lopta je otišla u korner, a u nastavku te akcije, Radnički je primio gol.

Lopta je ponovo stigla do Đorđevića, koji je centrirao sa leve strane, Purtić je glavom očešao loptu i poslao je na drugu stativu (piše mu se asistencija), gde je najsnalažljiviji bio Aleksandar Kahvić i sa dva metra je ubacio u gol, postigavši svoj drugi pogodak u tekućem šampionatu.

Nije Radnički uspevao da poveže svoje redove i odigra približno kvalitetno kao u prvom poluvremenu. Ubacio je trener Joksimović odmornog Vanju Ilića, dodelio Vojnoviću neuobičajeno ofanzivniju ulogu, a Nišlije su u 82. minutu uspele da zatresu protivničku mrežu, no njihova radost kratko je trajala. Lopta je nabačena sa leve strane, u vazdušnom duelu bili su Stanković i Vukić, pre nego je lopta pala na desnu nogu Vanje Ilića. Sevnuo je volej, Radnički je izjednačio, ali je Vukić u momentu kada mu je lopta upućena bio u ofsajdu, što je sudiji Stojanoviću signalizirano iz VAR sobe, pa pogodak nije priznat.

I onda, u drugom minutu nadoknade - infuzija sa klupe. Još jedan rezervista Andreja Stojanović poveo je loptu, uposlio Vanju Ilića, ovaj gađao bliži ugao i karakterističnom proslavom gola začinio uzbudljiv finiš i neočekivan scenario ovog meča.

ŽELEZNIČAR - RADNIČKI 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 – Ilić 90+2/

Pančevo. Stadion SC Mladost.

Sudija: Andrija Stojanović (Beograd).

Žuti kartoni: Mesarović, Faj, Bakić (Radnički).

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Mijatović 6.5 – Lakićević 5.5, Purtić 6.5, Stanković 5.5, Hajdin 5.5 – Kovačević 6, Đorđević 6.5 (od 88. Balaž) – Romanić 5, Grgić 5 (od 69. Jovanović 5) – Kahvić 6.5 (od 69. Pavlov 5).

RADNIČKI (3-4-2-1): Stevanović 6 – Vojnović 6, Bakić 6, Petrović 6 – Faj 5, Jamkam 6.5, Luković 6 (od 86. Stojanović 6.5), Belaković 6 – Cvetković 5 (od 72. Čolović 6), Mesarović 6 (od 62. Ilić 7) – Vukić 6.

Igrač utakmice: Vanja Ilić (Radnički) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

Radnik - Novi Pazar 1:4 (0:2)

/Duronjić 82 pen - Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61/

Javor - IMT 1:1 (1:1)

/Stjuart 11 - M. Luković 19p/

Železničar - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 - Ilić 90+2/

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

Železničar PančevoRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara